Linux compiler

abi

Zelenc'
6. apr 2012
9
0
1
Živjo

Zanima me ali bi mi bil kdo pripravljen compailat file velik pa kb. Compailer pa deluje samo pod Linux oziroma verjetno tudi pod virtualno mašino. Več za ZS. Hvala

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik abi pravi:
Živjo

Zanima me ali bi mi bil kdo pripravljen compailat file velik pa kb. Compailer pa deluje samo pod Linux oziroma verjetno tudi pod virtualno mašino. Več za ZS. Hvala

In zakaj si ne snameš nek sw in to naredis v windowsih? Ne rabis linux za tole....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Zakaj pa si sam ne narediš virtualke ali uporabiš liveCD oz. liveUSB distribucijo?

Če kompajler deluje le pod linux, kje pa ga potem poganjaš ko je enkrat skompajlan?

abi

Zelenc'
6. apr 2012
9
0
1
po pravici povedano ne vem ker SW uporabit. Na strani od developer centra je samo app za Linux. Rabim pa app za Asustor NAS. Če mi lahko pomagaš ker SW naj uporabim rade volje sam naredim. V bistvu bi še raje samo, pa mi nekako ne gre.

http://developer.asustor.com/tools

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Link vrže na nek login obrazec. Verjetno je zraven sourcea "configure" skripta? Ta ti ponavadi pove, kaj ti manjka od raznih knjižnic in pomožnih programov. Za začetnika v linuxu bo vsekakor težko.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Pa res nikjer ni objavljen že skompajlan binary? Ponavadi je to zraven sourca kje link. Zdaj raznih neuradnih jaz ne bi poganjal, ker vprašanje kaj vse je not
grin1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Pazi, tukaj ne gre za aplikacijo za procesor x86 ali procesor x86-64. To moraš scompalirat za procesor, ki je vgrajen v tvoj NAS, torej ni dovolj, da imaš instaliran linux ampak moraš uporabit pravi compiler za procesor, zadeva zna celo delat na winsih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Sej to je to, tudi ne vem kaj ti kompajlanje pomaga če ga ne delaš na tarčnem sistemu!
tongue-1.gif

Avtorju, ta tvoj NAS ima verjetno SSH (poglej v nastavitvah/services za vklop) in se lahko povežeš nanj v konzolo/terminal. NAS naprave je torej tvoj linux ki si bo sam skompajal to kar rabi, ti samo naložiš source file in prepišeš ukaze in je to to.

Edit: evo prvi link na to temo za navodila: http://support.asustor.com/ind...-my-asustor-nas

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Compaliranje ni nujno, da se dela na tarčnem sistemu, če jaz kaj vem. Tale toolchan moram dol potegnit, da vidim za kaj gre, bo pa treba počakat nekaj časa, ker trenutno delam neki druzga in bi mi download neki štopnil.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Za kompajlanje pa ja ne rabiš imeti nameščenega tarčnega operacijskega sistema. Sem tudi že sam kompajlal rsync za uporabo na Nexus 4 (ARMv7 arhitektura), kompajlanje pa sem izvedel na Ubuntu virtualki.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Ja nasplošno da se ampak pomena nima oz. potem imaš pač generični binary. Vprašanje seveda kaj sploh pojmuješ pod kompajlanje, če gre tu za "configure make install" varianto potem je smisel da se izvede na tarčnem sistemu.

Kot sem napisal avtorju, NAS ima možnost vklopa SSHja s čimer dobiš root nadzor nas sistemom in pač izvedeš vse akcije tam. To je pomojem tudi tako zamišljeno ker drugače ne vem zakaj bi nekdo dajal ven ne-binarno obliko datotek (razen če gre za kakšne nightly/beta verzije).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Sem snel tisti rar dol in ne vidim kaj bi bilo tu za kompajlat oz. ocitno gre za zbirko linux orodji in kompajlerjev?!
rolleyes-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Kot ti je že Utiševalec napisal, gre za zbirko kompilerjev, ki delajo na Linuxu na i686 in x86-64 platformah. To sem odprl na svoji virtualki. Zdaj je pa vprašanje kaj hhočeš compalirat, V tem rar-u ni nič za compalirat. Drugo pa nikjer ne najdem navodil oziroma manuala, kako s tem toolchaino kaj scompalirat in kako ga namestit, tudi to je včasih finta, da bo delal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Pa si pogledal kako zgledajo NATi firme ki jo omenja OP?!
grims-1.gif

Kar jst vidim gre pri najbolj poceni resitvah za NATe ki furajo intlove proce (torej klasicen x86(_64)) pri serverskih gre pa za klasicne serverske rack NASe. 100% je na takem NASu "polna" linux distribucija, vprasanje torej kaj OP sploh zeli ustvarit.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Lahko, da ga je potrebno odrarat na samem NASu in s tem pridobi možnost kompajlanja. Lahko le ugibamo, če zraven ni nobenih navodil. Kolikor pa vidim, so te datoteke kompajlane na Ubuntu sistemu, lahko da tudi sam NAS laufa okleščeno verzijo le-tega, res je.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Jaz sem jih par njihovih specifikacij pogledal iz firbca. Utiševalec ima prav. Samo ne razumem pa, zakaj sploh rabijo ekstra compiler, če je gor linux. gcc pa je ponavadi na linuxu že instaliran, če ne zaradi drugega pa za upgrade. Kar sem jaz zasledil na netu na teh NAS-ih laufa linux. Zakaj tak cross compiler mi je sploh čudno.

Mislim pa, da avtor teme tudi ne ve natančno kaj bi rad.