Linolej talna obloga

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
A ima kdo izkušnje talno oblogo linolej (prosim ne tega mešat z vinilom, toplim podom oziroma PVC-jem)? Zanima me predvsem lepljen na tlak v rolah, baje so širine 2m.

Mini je zanimiva zadeva in ima kar nekaj prednosti pred "laminat izvedbami", predvsem ni fug in ni plavajoč pod, pač pa lepljen.

Koliko je ta zadeva primerna za kuhinje dnevne sobe, spalnice?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Te obloge so običajno super trpežne. Slabost je nikakav občutek na njih ter seveda izgled.

Verjetno za frekventne prostora primerna - hodnik, mogoče kuhinja (problem vlage)...v dnevni jih osebno ne bi želel gledat.

Je pa verjetno..v primerjavi z laminatom...nekje tam tam - oba imata slab občutek ob stiku s to površino...tako da...če kolebaš med njima...bi se dalo razmisliti...samo kolikro sem jaz zasledil je zadeva vse prej kot poceni.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
linolej delajo že okoli 100 let. mogoče se je tehnologija že kaj spemenila, ampak , kolikor se spomnim, ko sem bil še mali je zelo spominjalo na plastiko. tudi rise se je dalo kar hitro not narediti.
mogoče za kuhinjo - čeprav raje ploščice, kakšno predsobo - tudi raje ploščice, pomožni prostori kot so shrambe, kurilnica, pralnica itd

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
To definitivno ni plastika. Tisto se imenuje drugače. Tudi na otip je zadeva drugačna.

Ploščic si ne želim v kuhinji. Morda v predsobi.

Zanimajo me bolj konkretne izkušnje. Laminat mi nekako ni všeč. Cenovno pa je linolej nekaj dražji od laminata. V roli (2m) je tam nekje 23 € za kv. meter v deskah (podoben sistem kot laminat) pa med 40 in 41€ - ta varianta se ne splača, če upoštevaš, da je polaganje linoleja v roli 15 do 16€ po kv. metru.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
23 evrov je material pa 16 delo? Bogato. Sicer pa sem pred kratkim polagal pvc in je hudic tudi drag. Drazji od laminata.
Sicer pa pri tasci imajo v kleti "kmecko kuhinjo"v linoleju. Glede na to kaj se v njej dela in v kaksnih cevljih se po njem hodi,je "bp". Razen tam kjer se je podlaga "podrla" in se nekoliko vdrl pri stedilniku.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Linojej je zelo napredoval v zadnjih letih. Dobi se z top shield zaščito, ki je trajna. Rajse se ne poznajo kar tako.
Je pa to najbolj ekološka talna obloga. Priporočam ti varjenje stikov.
Cena za role 200cm širine je okoli 21 € po m2 + DDV. Lahko me kontaktiraš na PM.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Kako pa se rece tistim platam velike so cca 60x60 cm, obicajno svetle sive barve, polozene na stik? Saj to je tud linolej, kajne?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Prvo se odločam kje ploščice. Kuhinja ni več vprašanje, verjetno bo kar linolej v roli.
Za predsobo pa še vedno malce kolebam med linolejem in ploščicami, čeprav mi niso preveč všeč (razen za kopalnico).

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Videl sem že vse tri variante. V roli, kvadratne plošče debeline 2mm in deske, kot laminat.

Če boš kombiniral s ploščicami, ne pozabi, da je razlika v višini med ploščico in običajnim linolejem kar velika in boš imel stopnico.