Linksys54GL-portforward

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kako se nastavi portforward na Linksys-u 54GL. Baje je to predpogoj za Remote desktop od XP-jev.
Hvala za info.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
V mislih sem imel nekaj, kar je namenjeno samo port forwardingu, tako ali tako pa že uporabljam drug firewall.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GL/Remote_Desktop.htm

Da izkoristim temo: obstaja kak program, s katerim bi preko upnp-ja na hitro odprl porte? Upnp mi na utorrentu dela bp.
Eno vprašanje. Kako vem kateri port nastaviti za port forwarding? Verjetno se je že z remote programom odločiti? Kako tamk izbrati pravi PC?

Z RDP se imam namen priklapljati na dva računalnika. (oba priključena na router)? Skratka, kako naj nastavim, da me bo priklopilo na pravi PC.

Prosil bi za celoten postopek nastavitev

Hvala

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.324
151
63
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GL/Remote_Desktop.htm

Da izkoristim temo: obstaja kak program, s katerim bi preko upnp-ja na hitro odprl porte? Upnp mi na utorrentu dela bp.
Eno vprašanje. Kako vem kateri port nastaviti za port forwarding? Verjetno se je že z remote programom odločiti? Kako tamk izbrati pravi PC?

Z RDP se imam namen priklapljati na dva računalnika. (oba priključena na router)? Skratka, kako naj nastavim, da me bo priklopilo na pravi PC.

Prosil bi za celoten postopek nastavitev

Hvala

Pa saj tega mora biti na netu na tone
wink-1.gif
..

V glavnem, odpri TCP 3389 (privat in public) na IP prvega PCja, potem pa odpri še port TCP 3389 na drugi PC, vendar naj bo public port v temu primeru npr. 3399, ker pač dveh ne moreš imeti istočasno.

Na PC se pa potem priključiš z RDP klientom, kjer za dostop do drugega PCja na koncu IPja dodaš še :3399. Za prvega pa seveda samo IP
smile-1.gif
.

Jernej

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
@offtopic: raje kot pa remote desktop pa uporabljaj teamviewer, s katerim je veliko manj komplikacij in ni treba odpirati portov (vsaj jaz jih nima pa leti kot mora)

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.324
151
63
Citat:
@offtopic: raje kot pa remote desktop pa uporabljaj teamviewer, s katerim je veliko manj komplikacij in ni treba odpirati portov (vsaj jaz jih nima pa leti kot mora)

RDC zna delat iz okni precej lepše... Če je pa na server 2000 ali 2003, tam je pa sploh poezija
smile-1.gif
. Edino kamer oziroma videa ne mara prenašati, tam je pa za moje pojme VNC najboljši (če imaš čez cel ekran kakšnih 8 kamer v živo))

Pa saj port forwarding oziroma virtual server na navadnih routerjih ni kakšna huda muka, malce pogledaš navodila, kakšen faq, malce poskusiš in mora delati. Drugače pa najprej skočiš na kakšen linux firewall, da si podaljšaš nočne urice
smile-1.gif

Jernej