Limonce

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Pozna kdo kakšen dober recept za Limonce? Bi bilo dobro npr.limone narezati na kolobarje, potem pa skupaj s sladkorjem po plasteh postaviti na sonce in kasneje zaliti z šnopsem?
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Pr nas doma jih točn tko nardimo (oz. smo nardil.. Zdej stojijo v regalu
grin1.gif
) - na kolobarje FULL limon, in sladkorja. Potem pa na soncu (zdej pozim.. kaj pa vem kam bi jih dal) da nastane ena taka brozgica in potem s šnopčkom...
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Iz Kulinarične Slovenije:

Mi v en liter šnopca namočimo 2 kg limon. Limone napol prerežeš in še oba konca mal (če ne so limonca grenke), to namočiš za čež noč. Lahko pa tudi samo par ur če se mudi. Potem limone ožameš in dodas se prevreto sladko vodo (2dl vode in 200 g cukra). In ze si lahko postrežeš.

--------
15 limon
2 litra domačega žganja
0,7 l vode
60 dag sladkorja
Dobro operi limone in jih na tanko olupi z ostrim nožem ali lupilcem za zelenjavo, in sicer samo zunanji rumeni del lupine. Nikakor ne sme biti belega dela lupine, ker pogreni. V velik kozarec daj olupke, jih zalij z litrom žganja in dobro zapri. Postavi v temen prostor, ki ima sobno temperaturo. Po 40 dneh zmešaj sladkor in vodo ter zavri. Močno naj vre 5 minut. Ohladi do sobne temperature. Sirup zmešaj v alkoholno limonino mešanico in dodaj ostalo žganje. Dobro premešaj, zapri in ponovno postavi v temen prostor za 40 dni. Po skupnih 80 dneh precedi in shrani v steklenice. Pred serviranjem postavi steklenico v zamrzovalnik za nekaj ur, kajti limončelo mora biti zelo hladen in gosto tekoč. Steklenica v zamrzovalniku ne bo počila.
Limone očistim z naslednjim postopkom: najprej jih dobro operem s ščetko in detergentom za posodo in jih nato namočim v močno slano vodo za 24 ur.
Na jugu Italije, kjer je limončelo doma, ga pripravljajo v zimskem času in do poletja je ravno gotov. Zaradi okusa in nizke temperature servirane pijače je limončelo osvežilna pijača za vroče poletne dni.
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Še tole iz istega naslova:

lupina 8 limon
1 liter 96% alkohola
35 dag sladkorja
1,5 dl vode

Limone zelo na tanko olupimo, tako da imamo samo rumeno lupino brez bele. Lupino damo v kozarec z alkoholom. To naj stoji na svetlem prostoru, če ujamemo kaj sončka, je še bolje. Po 14 dneh precedimo in dodamo sladkor, ki smo ga prekuhali v 1,5 dl vode. A ja, sladkorna voda se mora prej še ohladiti. Vse skupaj natočimo v steklenico in damo v hladilnik, pije se namreč hladno.
---------
8 limon, neškropljenih
1 l alkohola
1 l vode
750 g sladkorja

Olupimo limone (previdno - samo rumeni del lupine).
Zalijemo jih z alkoholom, zapremo posodo in vsak dan premešamo.
Po desetih dneh zavremo v vodi sladkor, dodamo precejeno tekočino limon in ustekleničimo.
 

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz ponavadi dam 1/2 kg limon, 1/2 kg sladkorja, liter viljamovke, postavim na sonce ter vsak dan premešam...
potem pa pijemo, 5 kom -1 urco 2 urce ..... pol pa že zmanka.. limonc in ns.
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
1kg limon, 1kg sladkorja, 1-2 pomaranci, 1 vrecka vanilijinega sladkorja, par klinckov 1L snopca (domacga) 2dc vode

limone narezes na kolobarje isto pomarance zmeces u rumov lonc, zravn das sladkor in klincke zalijes s snopcem in vsak dan premesas... u bistvu so v enem dnevu ze dobre:)))