Lidlov nettop

darwin

Majstr
17. avg 2007
621
400
63
Sicer nisem privrženec nakupov tehnike v Lidlu, ampak vseeno vprašam za mnenje.
V Lidlovem katalogu sem videl ugoden nettop .
Koliko se splača kupiti tak računalnik, če vzameš v ozir dejstvo, da se za podobno ceno dobi nekaj podobnega (tukaj je + optična enota) in da se bo računalnik uporabljal izključno za pisarniške programe in internet?
Pa tudi sicer me zanima smotrnost nakupa nettopa. V plus mu štejem relativno zanesljivo (so)delovanje strojne oreme (glede na to, da jih sestavijo v večjih serijah, kot klasične desktope pričakujem, da komponente med seboj delujejo zanesljivo), v povprečju 2- ali 3-letno garancijo (po tem času je zamortiziran). Minus so omejene zmogljivosti, ampak za kakšno domačo in nezahtevno uporabo tu ne vidim problema.
Vaša mnenja?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Tisti drugi sistem je kar dosti boljši-ima dvojederni procesor. Prvi pa enojedernega. Ostalo je pribljižno enako

Drugače pa, če bo sistem res bolj za nezahtevno uporabo, se ga splača nabaviti. Nizka poraba in majhne dimenzije pridejo zelo prav.
Sicer pa če mi enojederni 1,6GHz Atom v prenosniku brez težav zadostuje za internet, pisarniška opravila in filme(tudi 720p predvaja), bo 1,6GHz dvojederni Atom čez glavo dovolj

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tisti drugi sistem je kar dosti boljši-ima dvojederni procesor. Prvi pa enojedernega. Ostalo je pribljižno enako
No, en ima še Windows XP, kar lako nanese tudi 50-100 EUR.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

pojma nimam. nisem pomislil,da so zgolj veleprodaja. drugace je to huda zadeva s kvalitetno grafiko. mislim,da ima hardwarski MPEG4 dekoder.

lp

darwin

Majstr
17. avg 2007
621
400
63
Kul. Vidim, da se v Lidlu ne rabim pretepati
smile-1.gif

Bom še malo pogledal in pobrskal. Bo tudi dosedanja kišta zdržala še kakšen mesec.

22. jul 2007
13.573
1.757
113
124
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No, en ima še Windows XP, kar lako nanese tudi 50-100 EUR.

+wi-fi ključek -20€
+vesa nosilec za na lcd-?€
LPWWY