In naj se nadaljuje:Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Je kakšen mehanik, ki ima izkušnje z aktivirano peno?
Guma naj bi bila potem uničena? Malo izkušenj, veliko tega po avtih!!
Zgodba SE MORA nadaljevati!!
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Tud jest nimam rezervne ampak kit za popravilo.... Zdej me pa zanima, je asistenca upravičena, če jo kličeš zaradi počene gume, se to krije?
Vseno mi tole ni več jasno, zakaj ne dajejo več rezevne gume, se mi zdi da so včasih pri VW zadeli v polno z tisto tabular gumo, ki zaseden majn prostora, če je to razlog.
Zanimiv test. Sam sicer iz drugih razlogov ne maram teh tire kitov in sem tudi zelo hitro šel iz tega:Citat:
Uporabnik kdk pravi:
ADAC test sistemov, ki nadomeščajo rezervno kolo.
Precej obsežen test v Nemškem jeziku. Povzetek na kratko
Poglejte slike- precej svinjarije
- spreji - bolj uboga pomoč
-kompleti s tekočino za tesnenje in kompresorjem: še gre, ampak v omejenem obsegu.
Večini ne uspe zatesniti luknje nad 8 mm, sistemi na osnovi lateksa povzročajo probleme pri čiščenju pnevmatike in platišča,
draga nadomestna tekočina.
Za opozorilo in razmislek - v Nemčiji je z zakonom o cestnem prometu (StVZO) prepovedano popravilo pnevmatike, pri kateri so bila uporabljena kemična sredstva za začasno popravilo.
Rezervne gume ni več delno zaradi šparanja, delno pa zaradi doseganja CO2 izpustov. Tam pač vsak kg šteje. Itak ima pa večina proizvajalcev doplačilo za full set rezervne gume za okrog 100 EUR. Problem je zgolj, če nisi pozoren pri naročanju ali pa kupuješ rabljen avto. Sam sicer ne maram tudi tabular gume, ker ne moreš it mirno naprej, temveč imaš omejitve. Čeprav v praksi lahko prevoziš še pa še z njo.Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Vseno mi tole ni več jasno, zakaj ne dajejo več rezevne gume, se mi zdi da so včasih pri VW zadeli v polno z tisto tabular gumo, ki zaseden majn prostora, če je to razlog.
Jaz sem imel tako rešeno zadevo, pa imam asistenco, ampak vseeno hočem imet polno rezervno gumo:Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Jaz imam rezervoar za plin v prostoru za rezervo.