Ličarski trak ne gre dol..

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
..iz pvc oken in me rahlo spravlja ob živce. Novogradnja. Jasno smo pvc okna in balkonska vrata zaščitili s tistim rumenim ličarskim trakom, da plastiko zavarujemo pred praskami, barvo ipd. Očitno se je tako zasušil, da baraba noče dol. Probal segrevat - samo malenkostno, da ne stopim plastike - nič. Bencin - nič.
Ima kdo kak pameten nasvet, kako spravit ta trak dol, brez da bi konkretno poškodoval plastiko oken in balkonskih vrat?
Se zahvaljujem za pomoč.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Uf ja s tem zna biti problem. To sonce kar zapeče gor. Mene je en majster opozoril naj dol potrgam zaščitno folijo iz oken, ker če predolgo časa čakaš, tega nikoli več ne dobiš dol. In ravno v našem kraju vidim eno "novogradnjo", ki ima še vsa okna polepljena že kakšni 2 leti z zaščitno folijo, ki jo zgleda ne spravijo več dol. Vidi se samo da so poskušali po robovih potegniti, vendar niso prišli prav daleč.

Jaz nimam nobene ideje, upam da najdeš kaj. Kaj pa kakšen meglio, ali kaj podobnega tudi ni nobenega efekta?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
..iz pvc oken in me rahlo spravlja ob živce. Novogradnja. Jasno smo pvc okna in balkonska vrata zaščitili s tistim rumenim ličarskim trakom, da plastiko zavarujemo pred praskami, barvo ipd. Očitno se je tako zasušil, da baraba noče dol. Probal segrevat - samo malenkostno, da ne stopim plastike - nič. Bencin - nič.
Ima kdo kak pameten nasvet, kako spravit ta trak dol, brez da bi konkretno poškodoval plastiko oken in balkonskih vrat?
Se zahvaljujem za pomoč.

Pogrej.... pa kar bolj hrabro, ker okna vzdržijo dosti.... Pazi le na stiropor v fasadi, da ga ne boš skuril...
Probaj še kakšen WD40, ki odlično odstranjuje lepilne ostanke.

Mojstri, ki vgrajujejo okna pa imajo neko posebno čistilo, s katerim se odlično in enostavno očisti svinjarija, ki je noben bencin in nič podobnega ne odstani. Bistvo pa je, da ne škodi plastiki. Žal pa ne vem kako se reče!

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ma jest mislim, da gretje ni najboljša rešitev.
Glede na to, da si napisal da iz PVC oken, ti svetujem čistilo, ki se uporablja za čiščenje iverala.
Verjemi, da bo šlo dol da verjet ne boš mogel.
Če te zanima kje ga dobiš napiši iz kje si, pa ti potem napišem kam ga greš iskat.
Če nimaš veliko oken bi ga 1l moralo biti dost, pa tudi drag ni.
Po vsej verjetnosti tudi mojstri uporabljajo isto čistilo, kot ga je omenil Igi.
lp

Nazadnje urejeno:

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Odlično. Hvala za nasvet. Kje v Ljubljani pa dobim to čistilo?

Močno hvaležen.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
za drugič
na soncu moraš uporabit rumeni trak, ki izgleda plastično
navadni, ki je kot drap krep papir se takoj zapeče.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ta link je bil že nekajkrat objaljen, pa samo zate še enkrat
smile-1.gif
klik

Reci, da bi čistilo za iveral, pa ti ga bodo prinesli.

Ja pa to nasproti Porsche slo, tako da je čist enostavno dobit.

lp

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
meni je ratalo pobrat se s segrevanjem s fenom (navadnim za lase); ostalo je malo lepila - je šlo dol z antisilikonim (al pa uporabi white špirit,... )