LG Smart TV

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.900
55
63
Tema je namenjena za izmenjavo informacij, za vse tiste, ki imajo LG Smart TV.

LG Smart TV imam šele nekaj dni, tako da ga še nisem kaj dosti upoznal, in še vse ne deluje kot je treba.

Kot prvo bi omenil, da za povezavo z računalnikom ne rabiš nobenega kabla. Dovolj je, da TV priklopiš na isti ruter, kot je
priklopljen računalnik. Ob nakupu TVeja dobiš priložen program Nero MediaHome 4, ki spremeni računalnik v server.
Po inštalaciji izbereš, katere mape bodo dosegljive na TVeju. Potem pa na TVeju izbereš omrežje "DLNA" in s telekomando lahko izbiraš med vsemi mapami, ki si jih izbral na računalniku. Filmi, slike, mp3ji, vse dela brezhibno, samo računalnik mora biti vklopljen.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
To kar opisuješ še ni pogoj za dosega "Smart" tvja. Je samo kompatibilnost DLNA protokola. Vprašanje pa je, kako je kompatibilen LG še z ostalimi media serverji. Vemo, da so kar razlike med njimi... je pa res, da od nerota zadovolji veliko večino.

Do I smell LG marketing
sprasujem se.gif

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
No, jaz uporabljam Mediatomb namesto Nero in imam Ubuntu strežnik pa deluje DLNA brez problema.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da more na pc-ju laufat program, da zna tv gledat šerane mape mi ni ravno Smart.
Kdo potem hardversko poganja filme, pc ali tv?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
PC deluje samo kot server in streama datoteke na TV v obliki ki jih TV prepozna in jih nato lahko predvaja.
No jaz uporabljam Serviio.

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa ste probal windows media playerja uporabljat kot server?
win7 in wmp mi doma čist vredu delujeta za dlna (ne za smart tv)
tko ni potrebe po dodatnem programu, ki teče v ozadju.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.900
55
63
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
S čim ga priklopiš ? Z brezžičnim kablom ?
Napisal sem, da je dovolj samo povezava računalnika in TVeja na internet preko istega ruterja brez dodatnega kabla, ker sem prepričan, da marsikdo tega ne ve. Marsičesa pa tudi jaz ne vem in bom mogoče zvedel preko te teme.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče kak manjši del, ker je samo kao nek server. še vedno ni potrebe po dodatnem programu.
približno tko potem zgleda.
s tem, da imam jst še radio pa še ostale pc-je v bajti
http://1.bp.blogspot.com/_xZNiwUzMjPE/TAFVwd38pQI/AAAAAAAAAGA/wJDF7BtFFkU/s1600/DLNA1.png
žal ne morem zdej pokazat moje slike.

kolega ima zdej že lahko rečem staro samsung tv, ki tudi v prvi vrsti teži s svojim programom. z malo googlanja pa smo ugotovil, da gre tudi preko wmp.

še dobra stvar pri meni je ta, da na pc-ju izberem mp3, desni klik, play on radio, pa mi začne špilat v dnevni na hi-fi.

men se zdi, da tudi ps3 zna delat preko wmp.

Nazadnje urejeno:

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
ja samo wmp ne predvaja .mkv datotek...

in pa še mogoče informacija preden bo kdo zmeden: ni potrebna povezava v internet, kot je nekdo omenil. dovolj je, da sta vira v isti mreži.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gledam vse živo in se ne obremenjujem s formati datotek = htpc
wink-1.gif

dlna preko win7 sem pač vklopil, če že to ponuja in da lahko mp3-je poslušam preko hi-fi iz bilokaterga pc-ja.

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Pozdrav!
Mene zanima kako vam dela internet (nalaganje aplikacij, brskanje, youtube, itd). V smislu hitrosti, ker jaz bom dočakal penzijo.
Youtube dela porazno- na obroke, aplikacije nalaga na še večje obroke ali pa sploh ne, da o internetu ne govrim.
Televizija je povezeana preko kabla in ne preko WI-FI-ja, povezava je preverjeno dobra, saj ko imam vklopljen WD TV Live Hub, dela s svetlobno hitrostjo.
Katero različico nadgradnje programske opreme imate? Aha, model je 47LW470S. Slika super, 3D mi je zakon oz. vse ostalo je the best, edino kot sem napisal zgoraj me pa spravlja ob živce.

LP!

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.900
55
63
Tudi meni je delal YouTube na obroke, ko sem imel internetni dostop 1Mbit/s, sedaj pa, ko so mi povečali na 4Mbit/s mi pa dela normalno. Izmeri si hitrost dostopa: http://speedtest.net/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Kako pa je s flash podporo pri teh internih TV browserjih, dela vse dovolj hitro? Kaj pa HTML5 strani?

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
na LW 579S ne delajo filmčki v arhivu rtvslo in na 24ur, tudi youtube ne dela, če ga vklopiš preko googla. Je kakšna možnost, da bi se inštaliral flash player 10?

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Hitrost imam 15M, ko merim. Očitno je res nekaj drugega. Bom šel v BigBang in pogledal kako tam deluje zadeva.
Filmi na 24ur in verjetno še kje pa tudi meni ne dela, ni flasha.

LP!

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Bil v BigBangu in preizkusil isto televizijo. Dela k Šus, nalaga tako kot mora. Pri sebi sem poskusil že vse, ponastavil tv, pregledal in stestiral vso internetno povezavo itd. Poskusil šeenkrat dat isti softwer gor (sicer ni šlo). Če ima kdo kakšno idejo bi prosil za nasvet.
Hvala in LP!