LG avtoradio

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Zdravo

Crknil mi je cd player v avtoradiu (ford 6006E) in ker cedeji ne delajo, je treba kupit novega.
Pioneer DEH P80MP več ne delajo, pa rabljenega tudi ne bi vzel, pa sem danes gledal v bigbangu firmo LG za mali denar:
Prvi za 110 EUR in
Drugi za 150 EUR

Vrtljivi gumb je pri cenejšem bil mnogo bolj trd in tudi višanje glasnosti je bilo nekak bolj natančno, vendar ima dražji še Bluetooth (sklepam, da ni problema in da se spari z nokio ali SE in utihne pri klicu?)

Ima kdo izkušnje, kako ojačevalnik ima to noter in bo OK igralo, ker originalni radio v avtu je več kot odličen in ne bi rad imel nekega praskajočega zvoka, kot ima foter v 307.

Hvala, Lp

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ne, htel sem onega kupit, pa stane 5 let star na bolhi 150 eur, tu pa bi novega dobo za 150 eur....
ni za kupit nikjer P80MP.... :sad:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa nebi potem vsaj na Pioneerju ostal? P80 pa ima pač takšno ceno, ceneje ne bo nikjer. Je pa res, da zna bit 5 let že veliko, na mojem P4800 je začel vrtljivi gumb že fajn zafrkavat, pa tudi CD malo več preskakuje kot včasih.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Imel sem P3600 MP3 pred nekimi 5 leti, pa sem bil ful zadovoljen.
Razmišljam pa, če rabim sploh CD player ali vzamem raje na USB in je bolj pripravno, pa še na tresljaje je manj občutljivo, sklepam?
Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
USB je seveda bolj pripraven, jaz ga nimam ker je bil takrat še eksotika (oz. so ga imeli samo kakšni ''Neckermann'' krš modeli).

Če boš imel USB potem CD-ja najverjetneje ne boš sploh uporabljal. Mogoče v razmislek kupit model brez CD, ki je malo cenejši.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah to so pol bolj multimedia zadeve, ki pa so na koncu dražje.

LG je čist ok, tale nova linija je čist konkurečna, večjih okvar ni.

LCF600 je čist ok, dizajn Pioneerja, ni grde reže za CD, dobiš đabe 4GB ključek (sicer je kvaliteta bolj tako), na papirju ima karakteristike ki jih imajo precej dražji pioneerji, JVC-ji. Fajn je ker snema na USB!!

Pošteno rečeno pa noben radio za 100-150€ ni ne vem kaj. USB, izhod za amp, sub control to je pa skor to..

800ka, ima pa bluetooth in cenejšega modela ni na trgu trenutno, da ni lih žnj znamka.

Kaj bi jaz še pogledal, Blaupunkt Madrid210, je promocija v slo, ga dobiš za 95€ (drugače kao 120€), + ima nedvomno boljši tuner kot konkurenca. BB ga tudi ima

Premisli pa kaj rabiš od avtoradi-a, mogoče dat ene 200+ ni neumno za Alpina oz Pioneer DEH9300 (pa še lep u pm)

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hm...jaz imam pionnerja v kobiju že nekaj let in sem ga imel še v prejšnjem avtu in dela še vedno brez nobenih težav...LG ja imam pa v astri že nekaj časa in meni dela super ,nimam večjih težav ,cd dela in ne preskakuje je pa res da 95% uporabljam usb...edino kar se pojavlja pri temu lg problem je ta, da prednja ploščica zgubi stik z radijem in potem gumbi ne delajo oziroma delajo le nekateri...pa jo malo pritisneš noter in je možnost da bo spet delalo normalo ali pa ponavljaš vajo dokler ne začne delat.....drugače pa daljinca v roke in preko daljinca delaš vse.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ja sam tudi Pioneerji niso več to to. Imam sam DEH6900 (kot novi DEH9300) in je tudi stik mal začel srat. (staro pa cac 3-4 leta).

LG je pa šel kar gor z kvaliteto, že čist rank JVC-ja.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
res je....ampak moj je str že 15 let (pioneer) in takrat je bil vreden 1500 mark....zdaj pa mi zadostuje LG za 120 eurov...edino tisti kontakti na ploščici me malo jezijo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
J. ga pocen je ratal u pm, po pravici povedan če ti pač tist za 90€ dela 2-3 leta je puna kapa
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
KSZ

Zmontiral radio, ki sicer dela več kot odlično. Moti me to, da tile novejši nimajo številk od 1-6 za postaje, ampak moraš iskat pa tale gumb pritiskat. Tudi bass, treble gumba bi lahko bila kje gor.

Drugače pa 4×53 W dela super s serijkimi zvočniki v avtu, bluetooth enako, spari se s telefonom, utiša ob klicu itd., mikrofon je priložen, daljinček tudi, USB ključka pa ni.

Nisem pa čisto prepričan, ampak se mi zdi, da malo počasneje igra mp3 iz ključa v primerjavi z računalnikom, je to sploh mogoče?
Pa zdaj mi ne dela, če ni avto prižgan ali v kontaktu. Včasih si zamenjal rumeno in rdečo, tu pa ne vem, ker so vsi kabli skupaj
smile-1.gif

Ok, to je to. Za 140 eur več kot dovolj.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
To samo vtakneš skupaj...stari radii so imeli rdečo in rumeno in si ju zamenjal, tu pa je vse skupaj. Zdaj pa vedi, kateri kabel je pravi, sicer bi našel na shemi, pa se mi ne da spet vsega ven vlačit....

Gresnik

Pripravnik
1. sep 2007
341
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
To samo vtakneš skupaj...stari radii so imeli rdečo in rumeno in si ju zamenjal, tu pa je vse skupaj. Zdaj pa vedi, kateri kabel je pravi, sicer bi našel na shemi, pa se mi ne da spet vsega ven vlačit....

štos rdeče in rumene žice je bil v napajanju, ker eni avti imajo rumeno iz aku, rdečo iz ključavnice, spet drugi pa kontra. torej zvežeš vse na aku, pol pač z gumbom prižigaš in ugašaš. kontakt pol nima več kake veze.