Leva stran hladi, desna greje

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Klima na voznikovi strani deluje brezhibno in iz rež prihaja hladen zrak, medtem ko na desni strani ne hladi (temperaturo nastavil na LO).
Za piko na i sem ugotovil, da enako dela tudi klima v drugem avtu in sem za delček sekunde pomislil, da gre za feature in ne bug
grin1.gif

Kaj je tu šlo? Kakšne lopute, motorčki,...? Je morda kdo to že menjal in zna napisati približen strošek?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
pa si probal dat še na "mono" nastavitev? Če je tudi v tem režimu brez razlike bi znal it kak elektromotorček lopute v sistemu prezračevanja. Stroška ti nebi znal povedat, bo pa sigurno ceneje pri kakem dobrem avto električarju kot na uradnem servisu. Oz.če znaš zadevo sam razstavit sploh ne bo panike... Rabiš pa res dosti časa za take zadeve.

Morda (vem za en primer) pa samo malo "potrkaj" po spodnjem delu armature. V tem primeru je kolega z gumastim kladivom nežno potolkel na približnem mestu, kjer naj bi se nahajala loputa toplo/hladno, pa se je zadeva potem uredila in ma sedaj že lep čas mir. Samo v razmislek...

LP in poročaj, kako si zadevo rešil
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
a gre za bravota?
motorček ti je šel pa ti lopute ne prestavi.včasih ampak redko se loputa zatakne.če je prvo potem menjaaj vse motorčke.aja pa armaturko je potrebno razkopat.strošek na servisu nekje 500-700€

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Preden razdreš cel avto, probaj naslednji postopek, nevem če je pri tvojemu isto, na volvotu je delovalo. Prižgeš klimo daš na auto in obrneš na najnižjo temp. pustiš minuto, obrneš na najvišjo in pustiš minuto. Pri meni je očitno šlo za razštelane lopute je pa avto nekaj časa stal, mogoče je bil to vzrok.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Če je Citroen C5 - kar verjetno je - pejdi na citroenar forum. Problem je v uporih na avtomatiki; zamenjava le-teh je - vsaj v mojem primeru - znašala cca 50€. Se pa dogaja na prvi in drugi seriji petk - pa verjetno na sorodnih Peugeotih.
LPM

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Mogoče malo pretiravam s karakterjem, ki izhaja iz nick-a
grin1.gif

Sem pač mislil, da bo kvaliteten naslov teme zadostoval pri iskanju pojasnil.

Prvi avto je Peugeot 307sw 1.6Hdi (160.000km), drugi pa C4 1.6Hdi (120.000km). Oba 2005 in obema menjan kondenzator klime.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
pri meni ne Laguni2 se je zgodilo isto, v ta največji vročini je na voznikovi strani pihalo samo vroče, na sovoznikovi se je pa dalo nastavljat, podrl toliko do armaturke da sem prišel do kontakta in motorja lopute, malo prečistil in je delalo naprej...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Pri teh avtih grejo dostikrat zobnički za pogon lopute. Zobniki so dostopni z zunanje strani in, če se kej priročen, lahko to sam urediš. Za detajle pa prebrskaj google.

lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Pri teh avtih grejo dostikrat zobnički za pogon lopute. Zobniki so dostopni z zunanje strani in, če se kej priročen, lahko to sam urediš. Za detajle pa prebrskaj google.

lp

merdzo, točno to je bilo. Zobniki. So mi zrihtali na servisu. Bom pa pri drugem avtu sam pogledal.