Lepilo za vijake!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Popravljam Piagiota Ciaota in sm ugotovu, da mi je matico pri sklopki odvilo. Odvilo mi jo je, zaradi kajle, ki je obrabila utor na osovini in se je prosto vrtela. Zdj fora je v tem, da fiksiranje matice z kajlo ni več mogoče in me zanima, če bi jz lahko to matico kr zalepu. Se pravi z lepilom za vijake. Kaj mislita, ali to drži tok moæno, da se ne bo matica odvila? To je sklopka, in se kr segreje, jz sm kr v dvomih, ampak druge mi ne preostane., ker nevem, kako naj matico fiksiram, da se več ne odvije. Če ne bom vzeu švas aparat pa zapiku!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Sej ponavad je tm fini navoj (mal težje se odvija sam od sebe) pa še ponavad je kontra navoj od vrtenja motorja......

Kaj pa da pošvasaš utor pa ga zbrusiš tko da nova kajla not paše? Nekak si ne predstavljam matice na utor....nikad čuo zanjo
smile-1.gif

Edin če maš podložko z "repkom" da ga pol zapeglaš km da se ne odvija matica???

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Točno tko, podložka z notranjim repkom. Pol pa pride matica povrh.. potem se pa zunanji rob podložke z šraunfcigerjem in kladivom preoblikuje(kako naj rečm), da objame matico. Tko se matica ne zavrti. No ta notranji repek je posnel os okrog in okrog, tko da se prosto vrti.
Zdj pošvasat pa to bi se še dal, sam tiste podložke ne dobiš nkjer, ker je tipsa za moped. Delov za te mopede pa ni več, tko da treba neki sam si zmislt.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Aha štekam....se prav podložka z dvemi repki....notranjim in zunanjim....oz na zunaj je tok velka da ma ušesa da zapeglaš.....

Lih gledam katalog od A35 frčija....ma eno tako podobno podložko pod kodo 209 062....probi srečo v velotu v černučah če majo še sploh tomos program....nism bil zlo dolg tm!

Maš kle link do katalogov, če ne pa skoč do ujkotov
tongue-1.gif
http://www.tomos-autousluga.hr/index.php?lang=cro&menu=katalog

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Če dobim podložko, pol moram jt švasarju, da mi pošvasa os, pa da lahk spilm vse skp. Velo mi je sosed, tko da bom kr zdj šu do tja pogledat.
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Drugač je eden te ciaote šravfu pa prodaju na viču nekje...kao uvoz iz ITA pa kle prodaja....sam ne vem kje je mel delavnico!

Edit: http://caravaning.si/forum/index.php?topic=10430.0

Citat:
Vojc iz Viča jih na veliko uvaža in rihta so s papirji.....ene dve let nazaj smo mi enga tm kupili....tudi na avto.net jih ima.......vedi pa da jih na veliko kradejo saj ne rabiš registracije....skoraj vsak gre več kot 25 km/h, za klance je bolš da ima variator.....bo letu k sneta skira
smile-1.gif

tel od Vojca je 041 / 739 - 342

Kle boš mel pomojem več sreče
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sm šu v Velota in se podložkki ne ujemata. Pol sm pa šu k frendu in sva preprosto zašvasala vse skp. Ciao zdj dela k šus!
smile-1.gif