Leopard tipkovnica

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
pozdrav!

Ravno nameščam Leoparda (ToH hackintosh) na moj laptop s slovensko tipkovnico in moram v terminal pisati neke ukaze. Vse lepo in prav, a ne najdem dvopičja (Smile na tipkovnici oz. nevem kako bi ga napisal, saj je vse zabrkano. Mogoče kdo ve, kaj naj pritisnem, da dobim dvopičje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če še vgriznjene jabolke niso uspeli v vseh teh letih zamenjat s celo, kak potem pričakuješ še kaj takega od njih?
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak narediš euro znak na novi mac tipkovnici?
men se zdi, da sem že vse probal pa ne najdem.
na googlu sem našel pa podatek za starejše sisteme

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, zdaj vidim , da je na mojem laptopu tudi evro narisan na petki. Samo dela pa ne...
(HP nw8440 Windows XP)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
shift + alt (option) + 5

cheer.gif

hvala!

Če lahk še eno vprašanje glede japčka.
Kako skopiraš oz. kako prideš to nekega naslova mape kot je v WIN-sih recimo v zgornji vrstici: D:\Filmi\Knowing....

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Ko imaš odprto okno Finder-ja, ti čisto na vrhu okna piše ime mape. Na to ime mape desni klik ali command+click.

Je to to kar si rabil?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zaenkrat havala! Ti pa jutri sporočim če je to to, ker imam v službi japčka.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
rabil bi za prenest. torej da skopiram pot in jo prilepim v mail in pošljem nekomu.
predvidevam, da tut če mi rata prenest pot, vrjetno ne bo zapisana windowsem prijazno, ker win. uporabljajo becksleše.

povej, kar misliš, da bi blo, pa bom probal če je to to.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Jaz ponavadi za kopiranje odprem dva Finder okna in prenesem datoteke.

Sploh pa nimam veliko kopiranja (kot na Win mašini), ker je na Macu datotečni sistem mnogo bolj instiktivno narejen. Ni treba iskat datotek po mapah, ker v bistvu ne rabiš sploh vedet kje datoteke so. Če kaj iščem, uporabim Spotlight (desno zgoraj, ikona povečevalnega stekla)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst skopiram fajle v neko mapo in sedaj morem na čim lažji način sporočit nekomu, kje se ta fajl nahaja. V win je blo enostavno, ker sem samo skopiral "pot", prilepil v mail, prejemnik je kliknil gor in je prišel do fajla.

Kako to naredit na japčku?