Lenovo netbook - ga lahko uporabim kot router?

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Pozdrav
Se mi zdi da sem nekoč nekje prebral da je to kar me zanima mogoče. Ampak nikakor ne najdem odgovora

Namreč imam Lenovo S10-2 netbook od mobitela. V njem imam sim kartico nemškega operaterja za mobilni internet. Ker uporabljam mobitelov komunikator me sedaj zanima če lahko ta računalnik naredim da oddaja ta internet, da se preko fringa lahko povežem na SIP telefonijo ? Namreč mi je zelo nerodno s tistimi slušalkami bit povezan na računalnik... boljše da telefon sprejme signal interneta in klic zvoni na telefonu kot na
računalniku

Upam da sem napisal tako da boste razumeli kar me zanima
wink-1.gif

lep pozdrav
MasterX

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Telefon pa bo sprejel "internet" preko wifija? Dalo bi se z Internet Connection Sharing in Ad-hoc omrežjem. Ampak vprašanje ali sploh potrebuješ to.

Mogoče se lahko s telefonom preko mobilnega omrežja povežeš na SIP telefonijo (verjetno ti gredo podatki iz istega računa, tako da je načeloma vseeno).
Če imaš doma brezžično omrežje, se lahko s telefonom povežeš tja in potem preko wifi-ja kličeš preko SIP.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Doma ni problema , uporabljam sip na telefonu preko domačega routerja.

Problem je na poti, ko sem v naprimer v Nemčiji, se konektam z netbookom in si kartico Vodafone na internet. Sip mi dela na računalniku tudi med vožnjo. Zdaj bi pa rad internet ki je na računalniku spravil še ven, da se lahko povežem tudi s telefonom

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Desni klik na mrežno kartico, Lastnosti, Deli Internet...

Vprašanje je le WLAN povezava med netbookom in telefonom.
Najprej to probaj povezavo med telefonom in netbookom. Torej:
Windows 7 podpira AP način. Poguglaj kako to gre.

Sicer ti preostane ad-hoc način:
- Properties od WLAN kartice
- zavihek Wireless Networks , gumb Add..., tip ad-hoc
-s telefonom se povežeš. Če uspe.

Potem narediš deljenje (ICS - Internet Connection Sharing) v lastnostih Vodafone povezave.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
v kolikor imaš win 7 si dol potegni program connectify me... le ta spremeni tvoj wifi v računalniku v "router"... uporablja pa tisto povezavo, ki je pač na voljo... lan, gprs,...

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
SUPER ---- DELA
smile-1.gif
)

HVALA 1000x

Dans grem v Nemčijo in bom že poskusu

Lp

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za take potrebe se mi zdi bolj uporaben MiFi ... in imas lahko "hotspot on the move"
smile-1.gif
...

4483708460_bf11bcb5d4.jpg

In lahko obe napravi (telefon in netbook) nastavis tako, da uproabljata ta MiFi za povezavo ... pa se tri dodatne (do pet hkratnih uproabnikov lahko uproablja isto povezavo) ...

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Ciao

Jest a mi lahko razložiš kako to deluje.... prosim

Namreč ta program CONECTIFY mi ni delal z Fringom na telefonu. Videla se je sicer povezava, ni se pa fring pod nobenim načinom hotel povezat
frown-1.gif

in tako sem za komunikator spet uporabljal netbook-a in nameščen program mobitela pa slušalke zraven
frown-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To je mini routercek, v katerega vstavis SIM kartico in nanj se potem preko WiFi lahko poveze do 5 hkratnih uporabnikov in si delijo to povezavo ... V bistvu se telefon obnasa tako, kot ce bi bil povezan preko WiFi dostopne tocke ...

Sem pa ravnokar probal SIP ... in sem bil povezan preko takega MiFija (Huawei 585), v katerem je vstavljena Tusmobilova kartica ... In sem klical preko Acrobits SoftPhone aplikacije na iPhone-u

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
O zelo zanimiva zadevica...

A si mogoče poskušal naložit Conectify me, pa testirat ? Sicer v tem primeru bi potreboval netbook-a z režo za SIM kartico, kot imam jaz

Kakšna pa je cena tega MiFi routerčka ?