Gledam google, in glej ga vrabca - danes je 50 let od prve legokocke , ki je prijokala na ta planet. Brez njih zagotovo marsikateri tehničar ne bi bil to kar je danes. Z njimi se je dalo spraviti iz realnosti v okolje domače sobe skorajda katerokoli otroško fantazijo in željo. Mulci smo živeli zanje, namesto da bi se zanimali za punce, smo raje prečepeli vse popoldneve na tleh svojih otroških soban in brskali po predalih polnih kock in iskali primerne delce za naše umotvore. Pravzaprav ni velike razlike med sestavljanjem legokock in programiranjem (v mojem primeru) - sestavljaš stvari skupaj, zato da boš imel izdelek končan in se ga bo lahko uporabljalo.
Sam sem bil najbolj navdušen nad obmorskim mestom z velikim pristaniščem, ladjami, policijsko postajo, bencinsko črpalko... Te kocke sem še pred nekaj leti z veseljem kdaj pa kdaj pomagal sestavljat mlajšemu bratu.
Pa vi, kakšne kocke so vas kaj privlačile? Je še kdo imel tako lego-manijo kot jaz?
Sam sem bil najbolj navdušen nad obmorskim mestom z velikim pristaniščem, ladjami, policijsko postajo, bencinsko črpalko... Te kocke sem še pred nekaj leti z veseljem kdaj pa kdaj pomagal sestavljat mlajšemu bratu.
Pa vi, kakšne kocke so vas kaj privlačile? Je še kdo imel tako lego-manijo kot jaz?