Ledvični kamni in krči

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej zagotovo je to že imel kdo?

Kako se zdravi,kaksni nasveti poleg zdravniških?
Danes sem že bil urgentno pripeljan v KC ker nisem mogel nič zaradi krčev, naj bi pa bili povezani z ledvičnimi kamni.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Odvisno od njihove velikosti, kar se pa določa UZ ali rentgensko (delajo eno in drugo).

Pod 0,5 cm ne bo nič ampak samo veliko tekočine s kakšnimi topilci (pri nas dobiš Rowatinex, ampak samo na recept, pa še to je beli). Ker se z mehanskim razbijanjem tako malih kamnov ledvici bolj škodi kot koristi.

Nad 0,5 cm (ali še raje več), pa pride v poštev mehansko razbijanje z ultrazvokom.

Do takrat pa veliko tekočine in je. Druge ni. Sploh če kamni sicer ne ovirajo pretoka v ledvicah.
(nekateri tu še pravijo, da veliko piva in skakanje po štengah in podobno. Koliko to drži in koliko ne, je pa drugo vprašanje, na katerega jaz nimam objektivnega odgovora)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Dobil sem Spasmex in Ketonal, na rentgenu so me slikali 2x , enkrat z boka in enkrat z vrha s tem da sem pred tem moral lezati na boku 15 minut. Počutim se zelo slabotno oz. tak švoh sem, zdele bom probal nekaj narediti si za pojest,upam da bom imel kej apetita,potem pa je verjetno najbolje da se spravim v posteljo ali kako?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dokler se kamen ne bo do konca izločil, te bo bolelo. Nimaš kaj. Hitreje bo to šlo skozi, bolje bo. Ležanje in mirovanje nekak ni v tej smeri, da bi se to hitro izločilo, ampak seveda če nič ne moreš, pač nič ne moreš. Bog pomagaj.

Prvo zdravilo je proti krčem, drugo pa antibolečinsko.

Več ti žal ne znam pomagati (počakaj na mnenje alterjevih zdravnikov).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Do takrat pa veliko tekočine in je. Druge ni. Sploh če kamni sicer ne ovirajo pretoka v ledvicah.
(nekateri tu še pravijo, da veliko piva in skakanje po štengah in podobno. Koliko to drži in koliko ne, je pa drugo vprašanje, na katerega jaz nimam objektivnega odgovora)

Mislm da piva lih nebi pil,bom pa zato vode poskusil čimveč. Skakanje po štengah, ja saj zdele drži inekcija še,tako da me ne boli, je pa tudi zdravnik omenil skakanje po stopnicah,tako da nekaj bo na temu. Samo nevem ali to misli on 10 minut ali 2 ure.
Ali pa je mogoce najbolje da pocakam da bo moj zdravnik ( ki ga moram mimogrede se izbrat sedaj
stupid-1.gif
) rekel na vse to.

PS: Slisal sem na Ledeni čaj nečemu škoduje a se kot zakleto nemorem spomniti kaj je tisto kar škoduje? A je možno to da povzroča ledivcne kamne? Namrec dosti sem ga pil...zdaj ze kaksne 2 tedna ga pa ne vec sploh.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kdo ve.
Ledvični kamni so vseh "velikosti, barv in okusov".
wink-1.gif

Lahko so zaradi pretirane uporabe soli, zaradi prekisle hrane,....

Dokler ni kakšnega kamna zunaj in to v obliki, da se ga lahko analizira, ne moreš vedeti (in tudi zdravniki ne vedo). Načeloma pa za vse umetne pijače velja, da jih ni pametno preveč piti - če že zaradi drugih razlogov ne, zato, ker je notri prava kemična tovarna, za katero se še danes ne ve, kakšne vse posledice lahko (ali pa tudi ne) pušča.
(škoda, da večina ljudi nikoli ne vidi kakšne "prehranske" proizvodnje in tone cistern z eksotičnimi kemikalijami, ki so tam parkirane - takoj razumeš, kje je problem).

Več tekočine bo pa prava stvar. Nosi s seboj kakšen bidon vode, ki te bo spominjal na to, da je treba sem in tja kaj popit. Pitje je namreč nekaj, kar ljudje radi hitro pozabimo.

Dehidracijo pa povečuje kofein in alkohol. Če piješ kaj od tega, moraš količino popite vode povečati.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Od milimeter do 7 cm (mogoče pa še več)...
wink-1.gif

Koliko imaš ti, pa vprašaj svojega zdravnika (temu je bilo namenjeno tudi slikanje z rengenom - določanje pozicije, oblike in velikosti).

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Poleg piva ter šteng je kolegu zdravnik priporočil tudi ležanje v banji. Zakaj bi to pomagalo, pa ne bi vedela.

Lost, upam, da bo kmal boljš.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Momentalno me ne boli, le apetita nimam nic. Me pa skrbi kaj bo zvecer / jutri .

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
veliko piva je dobra zadeva za preventivo kolikor vem tako, da bom jaz prej dobil zolcne.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ok to sem uspel prebrati tudi po internetu,ampak a bo koristilo ce si zdele najdem eno pivo in ga popijem ali bo brezveze?
Namreč piva res ne pijem, kaksnega Heinikena sem ter tja sem še kdaj, drugega pa ne,

lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne.
grin1.gif

Ni čudežev - da bi človek spil pet flaš in bi bilo vse OK.
No, mogoče - ker boš nasekan.
grin1.gif

Ampak v tem primeru imaš drug problem, ker kombiniraš protibolečinska sredstva z alkoholom.

Skratka - poizkušaj čim več piti vode. Pa migat, da bo šlo kar najhitreje ven. In to je vse, kar lahko v tem trenutku narediš (in kot razumem, ti je to rekel tudi zdravnik).

Na dolgi rok pa poizkusi s tistim Rowatinexom. Drugega nimaš.
(mogoče je na dolgi rok tudi pivo, samo ima ta "terapija" - če je sploh res učinkovita, ker to ni nujno - kup negativnih stranskih učinkov).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Miganje , torej vibracije.

Vžgat kultivator se uses gor pa it kaksn krog?
smile-1.gif

Mlace heca, zdele bom probal zaspat mal ce bo slo, ze tko sem ponoci premalo spal.

Nasveti se vedno dobrodosli, ča kdo ve kje lubenice dobit nej pove, naj bi ible kar koristne !!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj pa ne?
hysterical-1.gif

Madonca, na koncu boš sestavil tako dolg seznam razne hrane in pijače, da boš ugotovil, da je v bistvu vsa hrana v normalnih količinah zdrava.
(no, saj to je itak res...
smile-1.gif
).

Lubenice so bile prejšnji teden še v trgovinah...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Welcome to the painest
grin1.gif

been there... KLIIIK

Pa mam še par škatlic ROWATINEX tablet iz Hajderjevine...jih pol nisem jedel ko so me na ultrazvoku ozmerjali da tisto na sliki sploh ni kamen IN DA JE VELIKO TEŽAV V ZDRAVSTVU POSLEDICA NAPAČNIH SAMORAZLAG PACIENTOV pa KAKO UPAM BITI TAKO PAMETEN, A SEM MOGOČE ZDRAVNIK??? Ne, gospa pijana rentgenistka, nisem. Pejte vsi v 3pm. V glavnem zdele majo moji kamnolomi pavzo že kako leto...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Mene je pred parimi meseci isto zagrablo tako da vem kaj prestajaš - sožalje - pr men je pomagalo, da sem po popitih vsaj 3 litrih vode vzel psa da sva šla na daljši sprehod - dokler je držala inekcija (po obisku dežurnega ki je rekel izločiti morate kar je v vas in konec)- ko sva prišla nazaj sem moral na wc in je kamen skoraj razbil keramiko - vsaj tako je zaropotalo - od takrat imam zaenkrat mir
lp
r

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
vibracije.

evil.gif

pejt en krog z motorjem, itak so tok luknaste ceste, da bojo šli hitr vn

drugač pa pomaga čaj iz brezinih listov, sam morš dva dni pit (po 3x na dan), pa en dan pavze, pa spet dva dni pit, pa en dan pavze, pol pa kamen ven useka

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vibracije so premalo
rolleyes-1.gif
konstantno zabijanje pa ja, recimo tek, po stopnicah navzdol, skakanje na mestu, razno...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Thnx za nasvete , zaenkrat mislm da še ni naneslo tko da 16 ur nisem sel na wc ( upam da sem prej pravilno prebral da je problem ce po 16 urah nemores) .

Sicer pa, na rentgenu sem bil, dve slike imam, teoretično bi moral tam kamne videti če prav razumem? Ali je zato potrebna dodatna slika?