LED žarnice za avto

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
bi vse žarnice zamenjal z LED pa me zanima katero našo spletno stran mi priporočate?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
bi vse žarnice zamenjal z LED pa me zanima katero našo spletno stran mi priporočate?
Večina mojih strank je kupovala na superstreli... Izkušnje so pa različne. Enim delajo odlično, drugim so razpadle/crknile po nekaj mesecih.
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Pazit moreš, ker nekatera vozila potrebujejo zraven še upor, sicer ti žarnica ne bo delala in ti bo računalnik javljal napako.
Je potrebno paziti še na kaj drugega kot le na to, da ti lučka ne sveti na armaturki
wink-1.gif
. Eni že vedo, ko so potem stopljene nosilce žarnic, itd. menjavali. Več o tem pa tukaj:
Blog - LED žarnice

Še tole: pri nekaterih avtomobilih se lahko v računalniku sprogramira, da ve, da so sedaj vstavljene LED žarnice in ustrezno prilagodi jakost ter seveda tudi ne javlja več napake za žarnico. Brez potrebe po dodatnih uporih.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Mene tudi to zanima, zakaj bi dajal LED žarnice v žaromet, ki je narejen za halogenke??

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Da je bolj bling bling, ker ima to sosed na ta novi Toyoti!
hysterical-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
Naj bi se bolje videlo. Jaz sem zastopil iz nekje prilepljenega videa, da sodobne LED zarnice, ki imajo manjse diode, ter so pozicionirane na mestu, kjer je pri klasiki zarilna nitka, so boljse. OK so Samsung in Phillips diode, ker so testirane in bodo, naj bi zdrzale vec. Seveda so drazje. Potem moras najti se proizvajalca, ki zarnico kvalitetno izdela oz. skonstruira in izdela. Do sedaj dobre in drage zarnice naj bi bile dobre za kratke luci. Za dolge niso (se bile) zadosti mocne.
Pozicioniranje diodic na zarnici kamorkoli in vsenaokrog seveda podere optiko zarometa, sedaj z manjsimi diodami, ki so postavljene pravilno naj bi bilo bolje.
Moj povzetek neta.
smile-1.gif

Upam da se bo zvedele kaj vec o kvaliteti, certifikatih, spec. itd, tudi tukaj.
Je pa to zagotovo trzisce miljontih uporabnikov in podrocje, kjer se z malim vlozkom 'drasticno' (upam) izboljsajo zarometi.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Naj bi se bolje videlo. Jaz sem zastopil iz nekje prilepljenega videa, da sodobne LED zarnice, ki imajo manjse diode, ter so pozicionirane na mestu, kjer je pri klasiki zarilna nitka, so boljse. OK so Samsung in Phillips diode, ker so testirane in bodo, naj bi zdrzale vec. Seveda so drazje. Potem moras najti se proizvajalca, ki zarnico kvalitetno izdela oz. skonstruira in izdela. Do sedaj dobre in drage zarnice naj bi bile dobre za kratke luci. Za dolge niso (se bile) zadosti mocne.
Pozicioniranje diodic na zarnici kamorkoli in vsenaokrog seveda podere optiko zarometa, sedaj z manjsimi diodami, ki so postavljene pravilno naj bi bilo bolje.
Moj povzetek neta.
smile-1.gif

Upam da se bo zvedele kaj vec o kvaliteti, certifikatih, spec. itd, tudi tukaj.
Je pa to zagotovo trzisce miljontih uporabnikov in podrocje, kjer se z malim vlozkom 'drasticno' (upam) izboljsajo zarometi.

....vse lepo in prav... sedaj pa še navedi 1 ali 2 primera proizvajalca(oz. proizvoda) , ki je dejasnko boljši in lahko nadomešča klasično homologirano halogenko(za dolge oz. kratke luči).... homologirano seveda.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
Iz tvoje rahle ironije, domnevam da odgovor ves. 😀 Jaz ga ne. In spet domnevam, da ga pač ni?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

LED osvetlitev v sodobnih avtih je super samo, če je originalna. Neki nadomestki halogenk niso primerni. Razlog, žaromet je prilagojen halogenki, tukaj zraven je še vsa optika za halogenko,... Pa še LED -ice se drugače grejejo od halogenk, zato so neke retrofit variante zelo dobre za uničevanje žarometov.