LED nosilec za police

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
324
22
18
Ali dejansko rabiš nosilec, ali pa bi rad samo osvetlil stekleno polico ?? Ker za drugo varianto rabiš samo samolepilni LED trak, ki ga nalepiš na zadnjo stranico omare in zraven prisloniš stekleno polico.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
še bolje je u alu profiln not led trak, v ta profil pa steklo.
se super obnese tudi pri steklenih ograjah

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ja nosilc rabim, je pa res da je varianta da nabavim navadne nosilce in pa potlej med nosilcem in poličko dam ta trak. Po kolk pa so te trakovi?

Nazadnje urejeno:

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Trakove 30cm s po 15 diodami jih imam jaz nekaj viška. Povej koliko daš pa jih pošljem. :) Cena je nekje v vrednosti piva. :)

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Svetijo... kaj pa vem, kar precej so močne. Rabi se pa samo 12v adapter. Ga imam tudi, kupljen prav z namenom, da vežem na njega te lučke. :)

Evo za lažjo predstavo - to je to

Nazadnje urejeno:

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
324
22
18
cresh samo za info : v kolikor uporabiš klasičen LED trak le-ta osvetli zgolj stekleno polico, medtem ko ima profil, ki si ga omenjal v prvem postu tudi ledice spodaj in zgoraj in posledično osvetli celotno omaro oz. prostor. V primeru navadnega LED traku lahko na osvetljenost omare oz. prostora kar pozabiš, kar trak osvetli zgolj polico
cool-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.532
267
83
podoben trak, kot je za zgornjem linku, imaš tudi v Just-u v Lj (nad Siesto, Brnčičeva). S to razliko, da je trak prozoren, lahko izbiraš med toplo in hladno belo, odrežejo ti ga, kolikor ga želiš. Jest sem si tole namontiral pod kuhinjski element, s tem, da imam 12V pretvornik, ki se mu da regulirati napetost (se mi zi da od 4V-12V), tako da lahko tudi zmanjšam osvetlitev s tem, da ga dam recimo na 9V.

Imajo pa tale trak verjetno tudi v kateri drugi elektro trgovini...