Leča na zadnjem steklu-parking

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ima kdo izkušnje s tistimi lečami, ki jih prilepiš na zadnje steklo in ti zlomi "pogled" v ogledalu na zadnji odbijač. Tako vidiš kako dolg si zadaj in je nekoliko cenejša variata parkinrnih senzorjev. (koliko to sploh stane, kje v LJ to dobiti?)
Seveda te leče pridejo v poštev samo pri avtih ki imajo zadnje steklo nad zadnjim odbijačem (karavani, enoprostorci).

Me mal hebe (ženo pa še bolj) ker avto je mal kratek(pa včasih velik prostora ostane), kar vsepovprek se pa tudi ne upam naslanjat (zaradi drugih okvirjev tablic ne mojih
rolleyes-1.gif
).

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Jaz uporabljam tole lečo in sem z njo zelo zadovoljen. Pokriva kar soliden kot. Problem nastane, če imaš bolj položno zadnje steklo, ker poten ni neke velike koristi od nje. Jaz npr iz tavelikega terenca (Landcruiser), ki ima zadnje steklo nekje na 1,3m nad tlemi, ne vidim za avtom ničesar, kar je bližje od dveh metrov (in nižje od stekla), s to lečo pa je mrtvi kot samo cca pol metra za avtom.
Imel sem jo tudi na vectri karavan, kjer pa je bila vidljivost cca 30 cm za avtom.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz jo imam na berlingu.
kr pomaga, ja, ker ima avto visok zadek, a je strmo odrezan.
kupiš jo v vsaki trgovini z avto deli, jaz sem jo v hali A spodaj (tam pri stopnicah, ko prideš iz tržnice noter).
stane pa nekje 3 evre, se mi zdi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Drobiž, grem ponjo, na Merivi bi se morala obnest.
Predvidevam da se nalepi steklo. A to kaj vpliva na morebitne žičke ogrevanja stekla?
Se lahko večkrat "lepi"? Kako se jo odstrani?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
No kje si jo ti dobil za tri evre ne vem.
Tam kjer si jo ti kupil je skoraj 12, v gami centru na vrhu je 12, v bauhausu pa je podobna dobrih 9.
Kljub temu sem jo vzel, ker se mi ne da "živcirat" kdaj bom komu okvir tablic polomil in bo potem on meni kosti lomil

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne vem, če je bila lih 3 evre, saj to sem napisal. sem takrat kupil ful nekih stvari za avto (naslon za roko, magnetno slo nalepko itd ...) pa res ne vem koliko je stala. pardon. saj tudi 10 evrov ni tako hudo. al pa če so tako podražili, ha, ha.
na žičke mi nič ne vpliva, ni nobenih ožganin gor. samo obrišeš šipo, jo malo zmočiš in se prime gor in gor ostane (hrapava stran mora bit obrnjena stran od šipe). tako da lahko potem poljubno menjavaš z avta na avto.
naj ti služi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kako dolgo pa imas avto? Ker v nekaj tednih vsakega postudiras na 5-10cm natancno...