Torej - sem v fazi nakupa novega prenosnega računalnika, vendar se ne morem odločiti ali ostati na MS ali iti na OS X. Mac-a bi torej kupil izključno zaradi operacijskega sistema. Sicer vem, da se da OS X poganjati tudi na nekaterih X86 konfiguracijah, vendar potrebujem 100% zanesljivo zadevo, zato to ne pride v poštev. Prenosnik se bo rabil za vsakdanje delo - brskanje, gledanje HD vsebin, poslušanje glasbe in pa tudi za programiranje in resnejše delo. Sem pa tja bo padla tudi kakšna igra, vendar je povdarek na procesorskem delu, čeprav je tudi ločena grafična kartica zaželjena. Od "navadnih" laptopov pride v poštev kakšen Lenovo T400/T500 (pri nas še niso dobavljivi) ali kakšna serija X, mogoče še kakšen Sony Vaio višje serije ... tukaj pa se skoraj konča. Na nasprotnem taboru prideta v poštevo tako Macbook kot Macbook PRO, ker si še nisem popolnoma na jasnem z velikostjo (13,3 vs 15,4), vodi pa PRO varianta. Budget ni ravno velik - 1600 - 1700€ - bi pa rad dobil največ za ta denar. Tole bi bilo vse iz hardverskega vidika.
Še nekaj vprašanj v zvezi z OS X. Sistem sicer površno poznam in sem ga sem pa tja že uporabljal, vseeno pa vem zelo malo o njem. Zelo me zanima kako je z warezom - ali je zadeva podobna kot pri Winsih? Ali se da dobiti npr. Office for Mac, nadgradnje OS X-a in podobno preko torrentov?
Še nekaj vprašanj v zvezi z OS X. Sistem sicer površno poznam in sem ga sem pa tja že uporabljal, vseeno pa vem zelo malo o njem. Zelo me zanima kako je z warezom - ali je zadeva podobna kot pri Winsih? Ali se da dobiti npr. Office for Mac, nadgradnje OS X-a in podobno preko torrentov?