Lap top za povprečnega uporabnika

zvezdana

Pripravnik
28. avg 2008
82
0
6
V kratkem si bom kupila nov lap top.
Uporabljala ga bom za klasične stvari: net, dostop do službenega računalnika, fotografije in filmčki ter amaterska obdelava obojega, skype to je pa to.

Meni osebno bi bilo vseeno, če kupim kakega poceni (magari v Hofru
smile-1.gif
) ali pa kakega no name. Kolega (računalničar) pa pravi, naj na začetku raje dam malo več denarja in naj si kupim kakga boljšega. On pod 600 eur ne bi šel niti pod razno. Pri slabših naj bi baje prihajalo pogosteje tudi do mehanskih napak in okvar...

kakšno je vaše mnenje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem kupil to: http://www.mimovrste.com/artikel/2750133425/prenosnik-acer-aspire-5735z-323g-2ghz

Všeč mi je 16:9 ekran, ki je še širši kot 17'' ampak nižji od 15'', tak da celi laptop ni prevelik (pa tipkovnica ima še numerični del). Res je, da spada v nižjo klaso in zato nima bluetooth, firewire in hdmi izhod. Če tega ne rabiš pa ti ga priporočam, meni deluje brez problema, za XP gonilnike tudi ni problema (čeprav jih uradno ni).

Add: jtfc - kje je bil ta Lenovo, ko sem kupoval svojega
jezen.gif
Bi ga sigurno raje kupil, ker mi zdaj manjka HDMI, čeprav je tale 15,6'' 16:9 res zakon.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Tule bo vsak hvalil svojega konja.

Moj predlog: poglej za prenosniki z daljšo garancijo (min. 2 leti, zadeve prepogosto crkujejo, popravilo zna biti drago) in preden kupiš tudi preizkusi - predvsem zaslon in tipkovnico. Enim je všeč eno, drugim drugo, ampak to so stvari, ki hitro lahko zagrenijo delo. Koliko ga boš prenašala (teža, kakovost ohišja, moč baterije, velikost zaslona) in kakšne priključke želiš (BT, HDMI, Firewire...) pa verjetno najbolje veš sama. Hardware, procesor, grafična kartica, disk... v glavnem tisto, na kar se večinoma obešajo "znalci", pride šele zadnje. In za tvoje potrebe je to pravzaprav irelevantno, breme bo zmogel tudi najšvohnejši predstavnik. Edino tisto amatersko urejanje filmov lahko malo bolj obrazložiš - zna namreč biti precej zahtevno in potem HW ni več tako nepomemben.

B.

zvezdana

Pripravnik
28. avg 2008
82
0
6
hvala za odgovore.

z 'amaterskim urejanjem filmov' sem imela v mislih 'montiranje' kratkih filmčkov posnetih z digitalcem ali s fotičem, oziroma leplenje fotk v filmček... Nič oskarjevskega
smile-1.gif
Kolikor vem se za to najpogosteje uporablja movie maker...

Kolikor vidiš sem čista začetnica
wink-1.gif