Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Ustvari uporabnika z enakim imenom kot je tisti na XP. Kaj točno pa ti ne gre? A recimo če v raziskovalca vpišeš \\ime_racunalnika\share\ ti kaj prikaže?
Ne, ne. Mislil sem, da bi na mašini z win2k ustvaril uporabniški račun z enakim imenom kot je tisti na winxp. Se pravi imaš na xp uporabnika miško, na win2k mašini pa ne. Ustvari uporabnika miško še tam.
Domene ni, samo delovna skupina.
Nobenega čudnega softwera (firewalla ali kaj podobnega).
Vsi so na istem routerju.
Po moje je problem v kakih varnostnih nastavitvah dostopa na win 2000, da ne dovoli zunanjim, da se priklopijo na njega, sam pa se lahko normalno na vse.
Šerano imaš kako mapo na w2000 ?
Na XP, se pojavi v spisku računalnikov ?
Kaj se zgodi, če vpišeš direktno \\ime v explorer ?
Ping dela ? (ping na "ime")
Šeran je celi D disk na win 2000, na nobenem spisku se ne pojavi, če napišem direktno ime napiše, da pot ne obstaja, ping nisem probal, nihče nič ni nastavljal ali popravljal (sam sem zadolžen za kompe).
Pinga še vedno nisi probal? Poskusi ga poskenirat tudi z nmapom: http://nmap.org/download.html
Odprti porti morajo bit:
TCP: 139 in 445
UDP: 137 in 138
Prepisano iz pravil windows firewalla, postavka skupna raba datotek in tiskalnikov.
Sicer pa še 1x poglej nastavitve shara.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.