Včeraj mi je spet zapasalo nekaj lahkega za kosilo in takoj je blo treba u štacuno. Odločil sem se za rostbeef. U šparu na Jesenicama mamo hvala bogu takega mesarja, ki zadeve obvlada in ma tovrstne kose mesa shranjene tako kot je treba in seveda pravilno uležane, medtem ko merkatorjeva mesarija ni vredna pol pichke tople vode. Odbil mi je dva steaka, tako ene 2 cm debela, ene 30 dek po komadu. Kupil sem še taskravžlano solato in to je blo to Steake sem samo malo popopral in zabrisal na vroče ponev z malenkost olivnega oljčka in pekel po tri 4 minute na vsaki strani. Tako sta bla steaka notri še taka lepa rožnata. Po pečenju sem jih odstavil z špurgeta in posolil po obeh straneh in pustil počivat kako minutko, ravno toliko, da sem pripravil solato. Ta je bila deležna malo olja, soli in balzamičnega kisa, potem pa je romala na veeeelik krožnik. Na vrh solate sem natanko narezal steak in vseskupaj posul s parmezanom. Voila, to je to
Nazadnje urejeno: