Lahek in zdrav obrok - restavracije?

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Zanima me kje v Ljubljani ali njeni okolici ste jedli kaj lahkega in da ste bili s tem dejansko zadovoljni. V mislih imam kaksen zrezek in zelenjavo na žaru ali kaj podobnega. Lahko tudi kaj drugega. Stvar je v tem, da greva kar pogosto zvečer kaj pojest in takrat paše kaj takega. Sprobala sva že veliko restavracij pa naletiš na vse živo. Od popečene zamrznjene zelenjave naprej..
rolleyes-1.gif
kar pike dobim, ko vidim kaj takega..

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Odvisno kaj je zdej zate lahko....sam sem sicer super zadovoljen da smo končno dobil v LJ fast food z zdravim obrokom in sicer CUBO pred Harvey Normanom. Ogromno popečenega piščanca + popečene bučke + narezan paradajz + skuta v bolj tekočem stanju je 4 eur .....sem po fitnesu in dobrem trenitngu vesel ko mali otrok da grem lahko na pošten zdrav obrok za ta denar. Imajo pa tudi rostbeef verzije, tudi v nekih polnozornatih štručkah, kot sendvič, moram še sprobati. Vidim pa da folk tudi solate s popečenim piščancem je....samo to je meni preveč zelenjave
smile-1.gif

Glede restavracije pa nebi vedel, ponavadi znaš kar povsod dobiti zamrznjeno kuhano zelenjavo, ampak v kar nekaj primerih je zadeva še bolj zdrava kot sveža...zakaj....no to zelenjavo svežo zamrznejo in jo potem pokuhaš...marsikje pa "sveža" zelenjava bog ve koliko časa in kje vse stoji in že tako ali tako vse vitamine izgubi.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Hvala ti za tole. Bo prišlo zelo prav. :) se pogosto zgodi, da bi kaj na hitro pojedel pa potem ne vem kam. Hoursa mam pa tud že dovolj. :) Drugače pa saj ponavadi, ko greva jest se vedno najde kakšen zrezek na žaru pa solata zraven. V mislih sem imel kaj drugega, če seveda obstaja. Sem mislil, da je kakšna restavracija za katero ne vem. :)
Aja mišičnjaki me ne skrbijo. :) ni vse v mišicah. Haha

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Al Capone pomojem ni najbol, sicer nisem bil tam že nekaj let, ampak z razlogom. Za tiste Zagrebčane, ki šopingirajo po City parku in so vsi prestreljeni od lakote je ok, jst sm bil pa zmer razočaran, tako nad picami, testeninami, kot tudi postrežbo.

Sicer testenin niti ne jem velik zuni, ker za tist kar ponujajo so čist prevelke cene, za tist parkat, k sm jih jedu, so bile pa dobre v Allegriji., ampak tudi že dolgo nisem bil, pa ne zaradi nezadovoljstva, ampak bolj zaradi dostopnosti, center pa to.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Kdo ve kje v LJ imajo dobre špagete bolognese s kvalitetnim mesom? Pa da ni noter polno kosov paradajza ampak je lepo zmleto..?

Al Capone v BTC?

Ne vem če so se poboljšali ker že par let nisem zavil tja notri ker je bil 2x čisti polom, prav tako mi ostali tako pravijo, bolj ali manj laufa na študentske bone in to je to.

Mogoče Piaza, Azur, Kaval group gostilnice....nisem že dolgo jedel ampak v Favoli na Dunajski bi znalo biti ok.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ok, ampak...a ne sprašuje avtor o lahkem obroku? Testenine, oz hidrati nasplošno, pa niso ravno lahek, ker potegnejo na sebe vodo in pride do "napihnjenosti", poleg tega pa lahko požreš kilo testenin in samo obležiš za par ur
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V teh restavracijah ne dobiš šoferske porcije, tako da niti ne štejem pod neki težek obrok takše jedi, mogoče še kakšne s polnozrnatimi,pirinimi testeninami zna čisto OK priti. V kolikor želi lahek obrok naj gre na solato v vsako tretjo gostilno, oz. v vsaki gostilni reče piščanca, osliča na žaru in brez prilog pa bo lahek obrok.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup... jejte keto dieto, serješ 1x na dan in to skoraj nič.
grin1.gif

Počutje je pa kot da maš 5kg manj direktno v črevesju in okolici....kar noro.
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Napisi kaj vec.

Se malo hecal, pač keto res ni za vsakega, je fobija do maščob že čisto zasidrana v naše glave. O keto oz. prehranjevanju z malo OH pa še te iz zelenjavnih virov smo govorili v temi hujšanje, kaj več si lahko prebereš raje na kakem drugem portalu npr. maxxximum forum ma keto podforum, kar je zanimivo, ker je keto bad for biznis.
tongue-1.gif

Je pa kar hardcore, ješ lahko ogromno stvari, ko pa stopiš v trgovski center pa ugotoviš, da je neprimerne hrane cca. 90%, ker so tudi osnovne stvari že predelane in so jim dodane rastlinske maščobe in sladkor.

Ko imaš pa enkrat zdravstvene težave in grožnjo tablet, pa probaš in se čudiš, kako je lahko prehrambena piramida tako narobe obrnjena. Je pa lahki obrok potem vsak, čeprav je na prvi pogled grozno težak (masten).