Laguna

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Motorja sta pomojem oba ok. Ta mali je 100x preizkušen, varčen, zanesljiv. Od tipičnih težav se spomnim švoh vžigalne tuljave. Ta velik mogoče bolj paše tako velikemu avtu. Je pa teh motorjev bistveno manj. Sam ga ne poznam, ampak kot vem kakšnih velikih težav ni bilo. Jaz imam 1.6 v Meganu, počasi gre proti 300k km in na mašini (še) ni bil delan kakšen izredni servis. Hvalijo ga tudi mehaniki.

edit: lažem
d055.gif
Počil je izpušni kolektor, kar je pogosta napaka ampak bojda samo pri Meganih?

Bolj je problem letnik. Lagune so bile do jeseni 2003 (lahko) precej problematične. Sicer so veliko stvari odpravljali na servisih, če je bil avto seveda servisiran pri pooblaščencih. Jaz bi kupil le s 100% znano zgodovino.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Moj foter ima tako laguno 2001 letnik, 1.6 mašino.

Avto je ful odoben, poraba je okoli 8,5 litrov (je veliko mestne vožnje vmes, pa brez šparanja - to pomeni da se nevozi v leru kot večina).

Samo avto je pa tako nezanesljiv da glava peče, crkuje vse po vrsti, kuri olje. Sedaj ima prevoženih 130.000 (kupil je testno vozilo staro nekaj mesecev tako da so več ali manj realni km).

Vsako leto obvezno menja nekaj na podvozju ker je podvozje pač preslabo za naše ceste. Sedaj ali so to roke, zglobi, končniki, uglavnem vsako leto je nekaj za zamenjati. Počila cev hladilne tekočine že dvakrat, motorček za pranje stekel, obe kartici, ključavnica, akumulator vsake 2 leti menja, avto crkne včasih sredi ceste, mu noben servis nemore pomagat, enkrat smo šli na morje je odpadel filter za zrak (skoraj nemogoče še na servisu so debelo gledali), zakuhal pri 140kmh na avtocesti (WTF???) uglavnem katastrofa od avta. Akumulator pa tudi crkne se cel avto resetira, treba kode vnašati v avtoradio, stekla naštimati pa uro pa take fore. Še odklenit se ga neda, treba vse na roke - najhuje je pa to, da crkne brez vsakega opozorila, kot bi ga čez noč nekaj pičilo in se sprazni. Smo tuhtali da se mogoče luči same prižgejo ??? Pri mojem vsaj nekaj časa slabo vergla uglavnem imaš nekaj opozorilnih znakov da bo šel po gobe. Luči v avtu svetijo kakor se jim zazdi, včasih ena nedela, včasih nobena, včasih vse delajo pa se ne ugasnejo ko zapreš vrata pa take fore, piskač za prižgane luči nedela, zadnje steklo ob pranju sploh nedobi vode - zgleda počila cevka ??? Skratka - KATASTROFA OD AVTA.

Jaz letnika 2001 nikoli nebi kupil, tudi glede na ADAC so to eni najbolj pokvarljivih avtomobilov, tko da moj tastar ni samo tisti redki nesrečnež.

Aha še glede motorja, če si sam v avtu je OK, se da prehitevati lepo tam do 90kmh, kar je več je pa že prepočasi. Ko greš pa na morje, 4 osebe + prtljaga se pa pozna, sploh ko klimo vklopiš je treba kar konkretno na gas pritiskati, prehitevanje kamiona lahko kar pozabiš.

Če te še kaj zanima pa kar vprašaj
smile-1.gif

LP

Foter ga noče prodat ker je že pol avta novega, pa še vedno nekaj crkne.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
1.8 16v 120km letnik 2003, rine proti 100kkm. Zataknil se je knof za vse 4 žmigavce, polosovino so pa pod garancijo menal, aja pa diske je blo treba nekej menat, ker je pesek notr pršu.