Kvazi ksenonski žarometi - kdaj bo akcija

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Opažam, da ima vedno več avtomobilov naknadno vgrajene ksenonske komplete.
Seveda nestrokovno, brez šob za pranje in brez avtomatske nastavitve višine snopa.
Kar je moteče in nelegalno (bivših 100.000SIT za tiste, ki drugače ne dojamejo)

Torej kdaj bo množična policijska akcija? Kot je bila pred leti za izkoreninjenje modrih ledic in plastike.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To tudi mene zanima.
10.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Podpiram 100000% !

Kapsom na straži skuham topu čaj pa dodam piškot za vsacga k ga spucajo wannabe xenona.
cheer.gif

PS. Uni k majo zamenjan komplet in vdelano leče in komplet krmilje od drugega vozila jim tega ne očitam. Na k*** mi gredo tisti, k še clear stekel nimajo, ker je ravno takrat skrajno neprimerno.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
problem so kiti vgrajeni v luci ki nimajo lece ampak parabole, tisto potem ni ničemur podobno, ker gre svetloba v vse mogoce strani.

pranje ali avtomatski snop je še zadnje kar bi povzrocalo probleme.

PS: nekateri policaji že povprašajo po homologaciji če jim sumljivo "dobro" sveti na kakšni starejši kanti.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje....pranje je sploh bedarija, saj še na terencih (kateri imajo bolje poštimano pranje zradi prostora in oblike luči) ne splakne dol sloja, kateri lomi svetlobo.

Homologiral....? Pranje stekel? Avtomatsko uravnavanje višine ipd....? Avto si naj kupi.
uf-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
punto 2001 ima leče in tudi sam sem videl kit vgrajen v tak avto, zadeva lepo "pravilno" sveti in je neopazna in nemoteča.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Let me guess....na stoenki?
hysterical-1.gif

Na lpp-ju ti z lahkoto to homologiram
grin1.gif

KAj smo pa tm vse čez že spravl je pa smeh. Valda sam da plačaš..

No nazaj k temi, podpiram. Tut sam bi si rad kaj takega vgradil, ker orginal so preslabe luči, sam vem da pač niso luči v osnovi ustrezne za kaj takega
smirk-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kupi neke angel ayse z lečami in daj notr...

Pol pa še sam stestiraš (pošteno do samega sebe) in je to to.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah pol smo spet rižarji...

No čepravmislm da so vseeno lampe dost clear, vsaj velik jih je že not dajal te xenon kite in nej bi blo uredu..

Kaj pravte je tkole OK?? Za en 4300 kit. Gre se mi izključno za varnost na cesti

img1935zd8.jpg

No čeprav pr seb bi mogu lampe od znotri mal spolirat, majo le nekaj let za sabo. Al pa nove na kasko
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če bi mel nebi jamral da bolj švoh svet
grin1.gif
No sej tako zanič spet ni (mal bolše žarnce so not), pa vendarle slabše sveti kot H7

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Ko se bo komu šlo za varnost bodo začeli gledat.

Ker pa se v Sloveniji gleda kje se najbolj poceni kasira pa se rajši postavijo z Radarjem.
Za pregledovat luči že moraš uporabit malo možgančkov, kar pa je za naše junake preveč.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Za cuproR - imel sem na hondi tak kit - 4300. Zadeva je svetila fenomenalno. Ampak sem imel parabole čisto na dol obrnjene in je še vedno svetloba bila razpršena v nebo. Table nad avtocesto so se videle kot podnevi
grin1.gif

Ker sem dosti na cesti sem si tudi jaz to vgradil izključno zaradi varnosti, kot ti praviš.
Ampak sem zadevo po kratkem času odmontiral, ker sem videl, da moti nasproti vozeče. Vsak avto, ki je šel nasproti sem obsvetil v kabino, direkt v glavo vozniku. No, in se mi enostavno ni zdelo fer do drugih in sem zadevo odmontiral.
Če nimaš leč, nimaš kaj vgrajevat kita.
In tudi meni že najedajo kvazi xenon kiti ker vozim z očali in me še toliko bolj moti...

Da ne govorim o raznih golf2, škoda felicia, celo škodo favorit sem videl s xenon
stupid-1.gif

Kaj vsega si ne spomnijo ljudje. Upam, da bo čimprej kakšna akcija s strani policajev, da se malo zmanjša število kvazi kitov...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Zanimivo!
Jaz sem skoz na cesti in res videvam veliko kant,katere imajo vgrajen xenon kit,pa me nikoli ni nobeden zaslepil. Slepijo me kreteni,kateri imajo luči neglede na žarnice nastavljene v tri krasne.In če smo pri tem,bo mogli naredit akcijo,v kateri bi takšne spucali iz ceste.
Pa verjamite,da bi potem marsikateri od vas bili manj proti kitom(razen,če vaz morda še favšija matra)!
evil.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nekateri avtomobili res ne slepijo. Ponavadi tisti, ki imajo malo manjše parabole. Ta od honde je ogromna in sveti v 3 pm. Od škode favorit je tudi velika in sveti kamor nese pogled.
Manj slepi od felicije, ki ima ožjo luč.
Se pa strinjam s tabo, da pacienti z navadnimi žarnicami kdaj še bolj slepijo. Mater, jim tako sveti, kot bi imeli dolge
bonk.gif