Kvaliteta - prenos zvoka v bloku

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Zdravo

Če se kdo razume, kaj pomeni tole napisano? Da gre soseda pod tuš in tebi teče voda skoraj mimo glave?
Hvala

Nosilni skelet objekta tvorijo armiranobetonske stene , oziroma v obeh kleteh, ki zagotavljajo zadostno togost konstrukcije tako v vzdolžni kot v prečni smeri. V področju izven objekta predstavljajo nosilni sistem garaž AB slopi. V horizontalni ravnini zagotavljajo zadostno togost konstrukcije AB-plošče.
Stene med stanovanjskimi enotami so armiranobetonske (nosilne). Stene med stanovanjskimi enotami in stopniščem so opečne (nenosilne). Vse predelne stene znotraj stanovanjskih enot so montažne izvedbe.
Objekt ima v celoti ravno streho, s tem, da je plošča armirano betonska, z naklonskim betonom, parno zaporo, z vgrajeno ustrezno toplotno izolacijo in hidroizolacijo.
Fasadne stene so armiranobetonske in ustrezno izolirane. Fasada je delno kot kontaktna fasada.

Nazadnje uredil moderator:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Blok ima armiranobetonske nosilne stene, vmesne so montažne (ne piše iz česa). Streha je ravna in izolirana. Fasada je armiranobetonska, vendar še vedno izolirana.
Predvidevam, da je to nekaj takega, v katerem živim sedaj. Kakorkoli, v besedilu nič ne piše glede tuširanja tvoje sosede. Če ima soseda pravilno narejeno kopalnico, potem boš tudi ti suh.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sliši se, je pa mnogo bolje ko prej, ko sem živel v bloku iz leta 1963 - monta stropovi.
Predvsem se po armiranem betonu prenašajo udarci, torej kako štemanje.

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Nerodno sem tisto napisal, v bistvu sem hotel vprašati, koliko se slišijo zvoki pri sosedih v 5 let starem bloku.
Sam se hitro zbudim, tudi ko gre pajek po steni..
smile-1.gif