kurilno olje

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj ne vem ali spada sem ali kam naj prilepim. V glavnem doma smo menjali peč samo na drva prej smo imeli na olje. V cisterni je če cca 700l olja ki bi ga kupil sosed. Kak to najlažje spravit do soseda stran 500m?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
malo je veliko za eno pumpo razen če se da kaj močnega kje dobit? Petrol nudi kaj podobnega?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Nevem kje imate cisterno, to ti izčrpajo če se odločiš za razrez in odstranitev cisterne in jo pretoči v sode in naj sosed odpelje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
Mal pejt do gradbenih firm, ki majo stroje. V kakem novejšem stroju so pumpe, ki ti v šusu spraznejo cisterno. Če pa hoče sosed kurilca, naj pa sam na ročno pumpo naciga. A ti nimaš dizla v avti
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Mislim da ti kdo pride tole prečrpat in potem sosedu odčrpat verjetno ni računice. Pumpa za na vrtalni stroj (plastična, najcenejša [kovinske načeloma niti niso priporočljive]), par m vrtne cevi, 200l sod, samokolnica ali pa avtomobilska prikolica in pač v akcijo. V 2-3h mate da ste gotovi!
zmaga.gif

(sam sem tole v kontra smeri počel že precejkrat, na petrol po kurilca in doma preko pumpe v cisterno)

Firme ki se ukvarjajo z razrezom ponavadi izčrpajo olje "zastonj" (beri: ga poberejo zase oz. plačajo zanj precej manj od realne vrednosti).

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Ko je sodelavec imel isti problem, so mu izčrpali olje iz cisterne zastonj in ga je sam prodal, cisterno pa očistili razrezali in odpeljali.Račun pa nevem kolikšen je bil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
lej...če se sosedu ne da s tem ukvarjat...potem daj oglas na bolho da prodaš kurilca po XY ceni, napišeš količino in pogoj da za odvoz in prečrpavanje poskrbi ta, ki ga bo odpeljal.

Stvar rešena.

Mislim..sosed bi imel kurilca na pol zastonj, ti se pa zdaj s tem ukvarjaj kako ga spraviš do 'gospoda'.

(vem ja, sej drugače je fejst dec
evil.gif
).

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Če boš imel polaeg še razrez cisterne, ima ta isti tudi cisterno za prečrpavanje (mobilno)....tako smo mi kurilca brez problemov spravili k sosedu....
wink-1.gif

KONTAKT .

Je že bilo parkrat na ALTER-ju:
uporabno

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs.

ma ja... če mata čas, pa če se razumeta, 2x sixpack, eno bormašino na štrom, par čevapov, avtomobilska prikolica, pa bo popoldne hitro minil... olje bo pa pri sosedu.

drug problem je, kaj boš naredil s cisterno?

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Imel enako zadevo pre nekaj dnevi : olje prečrpal z črpalko na pormašino, cisterno (kovinsko) odpeljal na dinos-prodal. Brez dodatnega dela in čiščenja. Za 100'0l cisterno sem dobil 26€ (- davek pri dohodnini). lahko pa poizkusiš prodat na bohi, vendar bo težka.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Ali je cisterna v kleti ali kaj od tal? Če imaš,potem
dolg šlavf napolni s kurilcem, nafto iz pumpe s zaugom z usti. Na koncu zapri (s prstom,. Ventilom....), drug konec potopi v kurilca, poskrbi da je roka nižje kot nivo v cisterni in spusti prst. Bi moralo potegniti. Na dnu cisterne je zagotovo nekaj cm usedline, za to predlagam da plave navežeš na neko „preklo” ki bo zaugal nekaj cm od tal. Tako boš dobil ven lep kurilc. Zadnjih nekaj 10 litrov bo pa samo za na kres ali klasično peč dobro.

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
saj ne vem ali spada sem ali kam naj prilepim. V glavnem doma smo menjali peč samo na drva prej smo imeli na olje. V cisterni je če cca 700l olja ki bi ga kupil sosed. Kak to najlažje spravit do soseda stran 500m?

Spoštovani,

za prevoz olja vam priporočamo, da se obrnete na podjetje B2B goriva d.o.o., ki se ukvarja s čiščenjem in prečrpavanjem olja. Obrnite se na g. Jureta Dolenca, ki je dosegljiv na 041 384 600 oziroma 040 64 68 65. Pri takšnem prečrpavanju je dobro biti pozoren na usedline, zato močno priporočamo, da se olje prefiltrira in šele prečiščeno uporablja naprej.

Lep pozdrav,

mag. Gorazd Renko
Služba energenti
Področje veleprodaje
Petrol d.d., Ljubljana

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Petrol pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Spoštovani,

za prevoz olja vam priporočamo, da se obrnete na podjetje B2B goriva d.o.o., ki se ukvarja s čiščenjem in prečrpavanjem olja. Obrnite se na g. Jureta Dolenca, ki je dosegljiv na 041 384 600 oziroma 040 64 68 65. Pri takšnem prečrpavanju je dobro biti pozoren na usedline, zato močno priporočamo, da se olje prefiltrira in šele prečiščeno uporablja naprej.

Lep pozdrav,

mag. Gorazd Renko
Služba energenti
Področje veleprodaje
Petrol d.d., Ljubljana

kolko depat o tem to bi že v kantah do soseda znosil če že ni
vsak je predrag če ti to naredi posebej pa firma

pozdrav.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Petrol pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Spoštovani,

Lep pozdrav,

mag. Gorazd Renko
Služba energenti
Področje veleprodaje
Petrol d.d., Ljubljana

kolko depat o tem to bi že v kantah do soseda znosil če že ni
vsak je predrag če ti to naredi posebej pa firma

pozdrav.gif

zakaj debate a ni ravno zato forum? Sem pač vprašal kako bi to naredil najbolj enostavno? Več ljudi več idej
cheer.gif