Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No TZ10 smo nabavili sedaj me pa zanima kakšno spominsko kartico priporočate za ta fotoaparat? Nerabim nekaj extra hitrega. Ne bi pa rad čakal 5 sekund preden lahko naredim naslednjo sliko pa da bi filmčki tekoče tekli.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Za fotkanje in snemanje AVCHD filmčkov je dovolj (tudi če je hitrejša aparat ne bo delal hitreje!) class 4 kartica, če boš pa filmčke snemal v MJPEG, pa potrebuješ class 6.

soncnica

Zelenc'
14. sep 2010
8
0
1
A je kdo že kupoval na Simply Electronics? Našla sem ponudbo za Panasonic DMC-TZ7 za 225,95 €, pošiljajo pa brezplačno.
Ker imam zelo malo prakse z naročanjem preko neta me malo skrbi, da ni bi bilo kaj narobe.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Še jaz imam eno prošnjo,....

katerega kompakta priporočate za neko normalno "družinsko fotografiranje" oz.. za aparat, ki bo služil fotografijam na raznih potovanjih, pohodih in drugih podobnih priložnostih.

budžet 300€

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Kaj pa mnenje o...

- Nikon coolpix l110 (200€)
- Olympus SP-800UZ (300€)

Oba ima npr. Bigbang sedaj v akciji. Vsaj kolikor sem gledal so v SLO za ta dva modela trenutno najcenejši.

ali pa morda Olympus SP600 (200€)

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
če res rabiš toliko zooma, potem kupi Olympus SP-800UZ
na tvoj mestu bi se vedno kupil Panasonica v Leclercu :D (ali pa tz7 na Amazon.co.uk )

sicer pa zgleda zoom postaja vedno bolj "in"
ce kdo vprasa kateri je dober fotkic je odgovor: ta, ki ima 14+ mpx in vsaj 10x zoom... (tako razmislja 99% ljudi, fotografi smo v preostalem procentu - LOL)

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik soncnica pravi:
A je kdo že kupoval na Simply Electronics? Našla sem ponudbo za Panasonic DMC-TZ7 za 225,95 €, pošiljajo pa brezplačno.
Ker imam zelo malo prakse z naročanjem preko neta me malo skrbi, da ni bi bilo kaj narobe.

Po prebiranju raznih forumov, tukaj jaz nebi naročeval.
Ocene kupcev:
http://www.twenga.co.uk/shop-reviews/Simply-Electronics-70296-0-0

Sem pa pred 11 dnevi plačal pri electronics4you (majdič), in še nisem nič dobil, niti odgovora, kako je z mojim naročilom
confused-1.gif

soncnica

Zelenc'
14. sep 2010
8
0
1
Hvala D_K.

Sem se tudi jaz odločila za drugo varianto, naročila sem pri Majdiču (Samsung WB650 za 207 €), amak ga bom šla sama iskat v Celovec.

Kar se pa teh pikslov in zooma tiče je pa tako, da meni (pa verjetno tudi marsikateremu drugemu) v končni fazi ta podatek ni tako važen, želim le kupiti en fotoaparat, s katerim upam, da bom delala lepe družinske, potovalne in hribovske slike. S sedanjim nisem bila zadovoljna.
Ko greš v trgovino je pa jasno, da ti bo prodajalec hvalil tistega, ki ga ponuja on. Pa še rekel bo, da je ugodna cena (čeprav lahko na koncu ugotoviš, da je ta ugodna cena za 150 € dražja od tiste čez mejo).

Zato pa kakšno mnenje in izkušnje, pa tudi kakšen test pride prav pri odločanju o nakupu.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Moj paket s fotoaparatom se je našel
smile-1.gif
Ker niso napisali pravega naslova me že lep čas čaka v MB na GLS. Danes po službi pičim po njega.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
ksz...
da se vrnem nazaj na naslov teme.
Kater fotoaparat za ceno do 100 evrov.
To bo njegov prvi digitalc (pri skoraj 30) , tako da kakšnih hudih nastavitev ne rabi.
Naj ne bo kakšna glomazna zadeva, mogoče kak "široki" kot v prednosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
jaz za manj kot za 500 ne bi gledal...
wink-1.gif

za tistega ki pa sprašujem pa bo za tisto kar bo n rabil dovolj tudi 100 evrov.
Če je bil do sedaj zadovoljen s tistimi nekaj slikami letno ki sem mu jih naredil(s fotkičem za sto evrov) , bo za njega vsak fotkič dober.
Tisti na mobitelih so pa malo slabi. (vsaj poceni telefoni, ker tudi gsm si ne bo privoščil za 500 evrov.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zakaj se rabi gps na fotkiču?
V kombinaciji s programsko opremo in kasneje na Google-maps ti pokaže kraj fotografiranja.
Preskusil sem delovanje na A55 in je zadeva precej zanimiva, čeprav verjetno bolj pomembna za navdušene popotnike.