Kupoprodajna pogodba.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Namreč imam golfa 2 ter reno laguno. Na golfu imam še bonifikacijo, sem pa v 7 pr.razre. Na laguni sem štartal iz 14 prem.razred.
Zdej bi a jest to prenesu na laguno zlasti bonifikacijo, se, da smao z komis.pogodbo. Prepisal pa bi golf na brata sam tok, da lahko prenesem bonifikacijo. Sicer bi bila komis.pogodba neovirjena. Kdaj začne pogodba veljat, ko je sam pogodba li, ko je overjena ali, ko urediš paprije (porometna).

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Če sta oba avta napisana nate, lahko bonuse med njima brez težav zamenjaš - ne rabiš zaradi tega enega avta prodat.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Če sta oba avta napisana nate, lahko bonuse med njima brez težav zamenjaš - ne rabiš zaradi tega enega avta prodat.

Lej v bistvu sem lastnik golfa z 35 puposta, reno laguna šele konc tedna grem ponjo, za arov sem jo že zdavnaj, ampak nimam ne jaz čas ne un. Zdej rad bi prenesel boni.iz golfa na laguno, torej rad bi sam manj plačal za zavarovanje za laguno.

Al je potem potrebno prepisat golfa na brata al ni treba.

Sem poklical na zavarovalnico. In jih vprašal, če je dovolj samo pogodba za prenos pa je reku, da ja. (ni potrebe po overitiv).

A potem ni treba pogodbe.

Lastnik bom obeh avt.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:

Nisi me razumel.

Kaj se mi bolj splača.

Golfa prepisat na brata in lahko uveljavim bonifikacijo na drugem avtu (konc tedna grem ponjga).
Odjavit avto (slabost za prodajo, namreč kupec bo mogu vse na novo delat)
oz. Obdržat na golfu bonifikacijo in na novo narest zavarovanje in štartat od 100%.

Kaj se mi bolj splača.

A, če odjaviš avto mora kupec vse na novo delat tud tehnični.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Najenostavnejša varianta je, da greš agenta, kjer si zavaroval golfa, in rečeš da bi rad doplačal do PR14 (0 bonusa). S tem se ti bo 35% bonus sprostil in boš lahko laguno zavaroval s tem bonusom. Golf bo pa še vedno normalno registriran in ga boš lažje prodal. Ko ga pa prodaš, pa ti kupec dostavi kopijo nove police za golfa (na njegovo ime) in dobiš vrnjeno preostalo zav. premijo.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Najenostavnejša varianta je, da greš agenta, kjer si zavaroval golfa, in rečeš da bi rad doplačal do PR14 (0 bonusa). S tem se ti bo 35% bonus sprostil in boš lahko laguno zavaroval s tem bonusom. Golf bo pa še vedno normalno registriran in ga boš lažje prodal. Ko ga pa prodaš, pa ti kupec dostavi kopijo nove police za golfa (na njegovo ime) in dobiš vrnjeno preostalo zav. premijo.

Nova zavarovlan polica plačam polno osn.zavarovanje. To si mislil povedat. Upam, da bom čimprej prodal golfa, sicer pa me že veslo kličejo in za konec tedna bom imel najmanj 5 ogledov za golfa.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
P.s. Hvala Goran 82 za odgovore. Edini
pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

Nova zavarovlan polica plačam polno osn.zavarovanje. To si mislil povedat.

V bistvu ni nova polica, ampak je dodatek (doplačilo) k trenutno veljavni polici.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Tale informacija bo pa tudi meni prav prišla, ker se ne morem znebiti svoje 10 let stare astre.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
No lahko bi jo zapeljal v kakšen graben, samo kakšnega tisočaka oz. za komplet registracijo novega avta bi pa vseeno še moral dobiti zanjo.

Kupiš?
cool-1.gif

Nazadnje urejeno: