Kupci iz bivšje ½Yugoslavije½

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
So to resni kupci, citiram sms
½Ja bi da kupim auto za Mekedonije vinjetu mozete odjaviti i povratite novac ona mi netreba ja dolazim u poned.za utorak ujutro da uredimo izvozne na Span...½

Če bi naredila kupoprodajno pogodbo/overitev in odjava vozila potem je vse zaključeno. On vzame začasne tablice.

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Moja frendica je imela isto izkušnjo. Tip iz Makedonije se je zanimal za nakup in celo prišel v Slovenijo pogledat avto. Na koncu se je zalomilo, ker avto nima EURO3 motorja in ga posledično ne bi mogel registrirati. Znajo biti resni, ker so cene pri njih višje, poleg tega pa (zaradi slabih cest) težko dobijo dobro ohranjen avto. Nimaš kaj izgubiti, če narediš tako kot si napisal: kupoprodajna, odjaviš, vzameš tablice, on vzame table za izvoz.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
V večini so resni, oziroma je možnost natega pomoje tam nekje kot pri naših kupcih. Kolega je tako prodal petnajst let starega pasata za mislim da tam nekje 6-7 jurjev (bil je ohranjen in dol cenijo te avte ker je motor v osnovi od golfa in znajo sami pošravfat). Za znesek nisem čisto 100%, vem pa da je bilo skoraj enkrat več kot je bil avto preden pri nas (take stare je pri nas skoraj nemogoče prodat). Problem je edino v tem da je popvraševanje dokaj omejeno na nekaj dol priljubljenih znamk oziroma modelov (vsi golfi, passat, polo, Audi, vsi mercedesi, kakšen opel, škoda, morda tudi Fiat)

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
So to resni kupci, citiram sms
½Ja bi da kupim auto za Mekedonije vinjetu mozete odjaviti i povratite novac ona mi netreba ja dolazim u poned.za utorak ujutro da uredimo izvozne na Span...½

Če bi naredila kupoprodajno pogodbo/overitev in odjava vozila potem je vse zaključeno. On vzame začasne tablice.

Nekaj takega.. Po naključju se je zgodilo, da sem že dva avta prodal preko avtoneta v Srbijo in ni nikol blo problemov. Edino preverijo, če ma tak tip motorja, da lahko registrira doma in je OK. Ne komplicirajo, ko so papirji urejeni dajo denar in grejo.

Ponavadi pridejo po več avtov na dan, ker se jim tako enostavno bol splača. Naložijo na tovornjak in odpeljejo. Tako je bilo v obeh primerih; enkrat Punto, drugič Clio

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Zanima jih samo če je motor po euro3 normi. Moj je na srečo bil tako da so ga odpeljali naslednji dan ko je bil objavljen na avto.netu. Prišel sorodnik makedonca, ki živi v slo, pogledal, plačal, uredil prepis in odpeljal avto, vse še isti dan.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Enako prodali Cliota v Makedonijo. Za Srbijo je potreben EURO III, za Makedonijo (vsaj lansko leto) ni bil potreben... Sem kupca opozoril na to, pa je rekel da ni nujno da je EURO III...
Dejansko je zahteval, da se uredijo papirji (odjava, pogodba, izvozne tablice), odkartal denar (btw več kot so mi ponujali SLO kupci) in se odpeljal...