Kung Fu tablice

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sam nisem pristaš jabolk, ampak v taki situaciji bi pa raje ipada.
To ko kitajci svašta obljubljajo za male pare, že ne more bit dober:)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sem imel podobnega kitajca Chuwi Hi10. V bistvu je deloval solidno, se pa vidi da izdelava ni na takšnem nivoju. Večinoma plastika, je tudi debelejši, zaslon ni bil fully laminated (mislim, da so to pofixali v verziji chuwi hi10 pro), zvočniki so bili bolj švoh, če si poslušal preko slušalk se je tu pa tam slišala statika, baterija je zdržala tam cca 5-6ur uporabe, se je pa hitro praznila ko je bil v windowsih v standby, tako da sem ga dajal v sleep, ampak sem moral vsakič čakati da se zboota. Dokupil sem si tudi dock, tako da je bil kot prenosnik zelo uporaben, če si ga pa uporabljal kot tablico pa so bili windowsi bolj tak, ker so neprilagojeni in ni nekih tablet programov, razen če laufaš pač polne verzije, ki so enake kot na pc ampak smo, android pa je delal presenetljivo solidno. Zanj sem dal cca 155eur ker sem imel srečo in se je izognil carini, potem še cca 40eur za dock tipkovnico. Če bi bila baterija bolj tam v rangu 10ur bi bilo kul. Mi je pa kupec, kateremu sem ga prodal naprej po 1 tednu javil da se mu ne prižge več...

Za tem sem si kupil manjšega Teclasta x80 pro, za cca 90eur s carino vred, Specifikacije je imel porobne in je tudi kr okey delal, razen spet baterija samo cca 3ure uporabe, zopet kr velik drain pri neuporabi. Recimo ipad mi na dan v mirovanju pokuri 0-1%, tale pa 20-30%. Sicer pa je imel tako slab wifi da si izven sobe (en zid) že popizdeval, ker je bil speedtest 0.5mbit/s in je štekal že youtube, tako da ga nisem imel preveč dolgo, je doživel kruto usodo.
10.gif

No ker je lcd še deloval sem naročil nov digitizer in ga zamenjal in je tabliza zopet delovala ok, ampak je kmalu crknil lcd, tako da sem vseskupaj vrgel v kanto. Lahko bi ga z usb otg uporabljal kot pc če bi ga povezal preko hdmi in dal gor wifi miš+tipkovnico a je imel ta model nek fail da se ni hkrati polnil in dovolil otg priklop, tako da je postal neuporaben, zato je ostal v kanti.

Aja še tole glede spominskih kartic, pri chuwiju je bila bolj loterija če mi jo je zaznalo odvisno od kartice, ene so delale bp. Pri teclastu pa mi je v windowsih delala zelo redko na androidu pa bp.

Overall sem bil s chuwijem zadovoljen, bi pa vseeno verjetno šel na kaj "boljšega" aka xiaomi mipad 2 (oz počakal na novejšo verzijo te tablice).
Ipad 2 se mi zdi že kar za časom, ne vem če bi ga priporočal, verjetno kaj novejšega vsaj ipad 4, oz rajši ipad air (2).

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Ne vem kakšen budžet maš... sem ravno nabavil sony xperia z4 tablet pri telekomu... spuščen na 300 evrov. Zelo zadovoljen... polna cena je okoli 550 evrov...

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Bom še jaz kar tu vprašal.
Kaj pa menite o Xiaomi mi pad 2 16Gb. Se že pri nas dobijo za 230 z 2 leti garancije. 30.12. pa naj bi prišel Xiaomi mi pad 3 in upam, da bo 2-jki padla cena. Pa bi bila 2-jka potem kar ok nakup, če mu cena pade, za malo s kavča pobrskat.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ipad Air je avion, samo je gotovo izven budgeta. Jest imam poleg tega doma tudi še ipad 2, ki pa ga ne uporabljam, ker je enostavno prepočasen, razen morda za osnovno surfanje. Vseeno pa je boljši od Prestigio tablice, ki ima sicer 4 jedrni procesor in "retina grafiko", a zato katastrofalno trajanje baterije, slabo delovanje wifija, včasih se ne zbudi in je treba iti v hard reset, polni se dlje kot potem deluje itd...

Mulc uporablja iPad Mini in čeprav ima zadeva v osnovi enak hardware, dela presenetljivo dobro.

Kakšen Xiaomi zna biti tudi raketa.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ipad air je rabljen že za 200€, air 2 se dobi tudi za 270-290 ce imas sreco.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Velikost me ne moti oz. mi ustreza nekaj manjšega za v roko. Če bi želel večjo tablico, potem tako prenosnika vzamem na kavč
smile-1.gif

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
klik obe imata dobre baterije 8400 in 7000 mAh za drugo lahko potrdim, ker jo ima temal doma že 1 leto za igrice preganjat in ji ne zmanjka prehitro sape.