Kuhinjski stoli

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
S punco iščeva kuhinjske stole in moram reči, da niti ni tako enostavno, kot sva si predstavljala.

Trenutno so očitno zelo moderni stoli, ki so v celoti oblečeni v umetno usnje in brez zadnji nog...to mi osebno ni najbolj všeč (mogoče še nisem videl pravega).

Zanima me, kakšne stole imate vi doma oz. kaj bi predlagali...mogoče končno najdem kakšnega, ki nama bo všeč
smile-1.gif

Kuhinja bo bela (visok sijaj) z antracit sivim pultom in črnimi aparati. Kuhinjska miza bo prav tako bela s kovinskimi mat nogami.

Zaenkrat sta mi najbolj šponska tale dva stola:
stol-za-jedilnico-miami-.jpg
stol-za-jedilnico-miami-.jpg

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz sem pa iskal ravno take stole, kakršnih ti ne maraš - pa nisem imel občutka, da bi bilo veliko izbire
wink-1.gif

Kakorkoli, na takih stolih se da kar nekaj časa sedeti, kar se za klasiko ne da (vedno) reči

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Tadrug stol res dobr zgleda.

Drugače sem pa sedaj 2x sedel na stolu, kot praviš, da ga ne bi imel (brez zadnjih nog) in moram rečt, da sem bil pozitivno presenečen glede udobja sedenja, tako, da bi na tvojem mestu fajn premisli
smile-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
En problem stolov brez zadnjih nog je, da roomba zelo rada zapelje na "nogo" in nasede. Nujno jih je na mizo dajat. Vsaj na te, ki so pri nas. Ali pa se dobesedno zagozdi v okvir. Ravno taka širina je in proti zadnjemu delu nekoliko zoženo.
Sicer pa so stoli brez zadnjih nog udobni. Le prav trde je treba najti. Da ravno prav nihajo.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
@Jeri: hehe, pol-pol bi bla dobra fora
smile-1.gif

@NigelM: A iskal si take brez zadnjih nog ali cele prevlečene z (umetnim) usnjem (ali kakšnim drugim materialom), mogoče kombinacijo obojega? Tiste pene meni ne delujejo udobno na dolgi rok... Ko se vsedeš gor itak puhne zrak ven in pol sediš na trdem. Pa še naslonjalo ponavadi sploh ni trdo, ampak je sestavljeno iz kovinskega ogrodja, čez pa je napet tekstil. Taki stoli komot dosežejo 100,00 EUR...

Enivej, ponudniki majo zelo podobne artikle. Cene se lahko zelo razlikujejo med sabo. Kvaliteta...najbrž odvisna od stola do stola. Opazil sem, da se večina stolov (in kuhinjskih miz) v salonih ziba. Tipična obrazložitev trgovca: "To je razstavni eksponat, ki je na hitro skupaj dan. Vi boste na domu bolj zategnili vijake in bo vse OK". No ja...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
Boš zategnil vijak ali prej posnel navoj????
Beži stran, če že oni ni solidno skup dan.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Točno to! Se mi zdi da v salonu mora bit brezhibna roba... Al pa naj reče, da je eksponat že dlje časa tam in da ga vsak dan sproba na vse možne načine 1000 ljudi...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Našel sem take, ki so prevlečeni (sedalo in naslonjalo). Že res, da sediš na podobno trdem, kot pri klasičnem stolu, vendar pri takih stolih celotno ogrodje deluje kot vzmet, medtem ko so klasični stoli povsem togi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Men sta pa oba všeč. Opozoril bi te samo na nekaj. Če hočeš drugi stol premanknit ga moraš obvezno z dvema rokama, ker ga nimaš kam prijet. Prvega pa lepo prišem za letve. To govorim samo iz praktičnega vidika, ker je vsaj meni je zelo moteče če stola ne morem nesti oz premakniti z eno roko.

lp

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Aha aha, hvala za nasvet.

Še kdo ve za kakšne lepe/zanimive stole?