Kuhinjski pult

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kako se obnese naravni kamen (granit) kot pult...nekako razmišljava, da ker bova imela vse police (okenske, na ograjah) in hodnik v kamnu, bi dala še na kuhinjski pult in manjši "šank" enak kamen...malo sem brala, pa nekateri pravijo, da če s silo udariš (s kakšnim piskrom, ipd.I) po njemu, da se odkruši, da vpija kisline (sok od limone, če pustiš na pultu), kakšne madeže od rdečega vina...in da se potem pozna flek. Cenovno bova vzela najcenejši granit (rosa beta)...Kerrock mi je predrag, druga opcija je potem obični pult, ki ga dobiš pri nakupu kuhinje...kuhinja bo imela malo pulta, šank je majhen (npr. dva lahko jesta za njim)...tako, da količinsko kamna za pult ne rabiva prav dosti.

Pametni/koristni nasveti?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Pri nas imamo granit in marmor.
Granit(magnamska kamina) ne vpija oz ni toliko občutljiv kot marmor kateri je narejen iz prekristalizacijo apnenca in zato vpija.
Marmor imamo na notranji strani okenskih polic in je fotru kar malo žal ker je vzel takrat belega in je potrebno kar paziti da kaj ne poliješ potem so gor še rože.

Granit(nevem katerega) imamo pa na kuhihskem pulu in brez skrbi rezrežem limono na njem. Kar se loncev tiče, če boš imela izpistavljen rob(10cm )ter vrgla(težak lonec.. ne teh plehnatih cca 10kg) na rob potem se bo odtrgala vsaka stvar. Tudi vroče ni problema. Na njem lahko režem pa se ne pozna, kar se pri kerrocku bi..
Kar se tiče pa rosa beta jo imamo pa na štengah in se mi je tudi že zgodilo da sem polil vino,kavo ipd pa se nič ne pozna..

Obični pult ti odsvetujem, nesmeš rezat, občutljiv na toploto... je pa res da je poceni in ko se ga naveličaš enostavno zamenjaš(4m pulta dobiš že za smešnih 50€+montaža)

Sam dam glas za granit
aja pa zadevo imamo že hm.. 7let in je pult kot nov kljub vsakodnevni uporabi.

Nazadnje urejeno: