kuhinjska armatura

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
madona, kar ni konca. Sedaj pa ne vem a bi imela izvlečno pipo v kuhinji ali ne.

Posodo bo pral pomivalc, tako da ni neke panike zaradi pomivanja pekačev, pa še vedno mi za tiste redke trenutke pomivanja pekačev ostaja kopalnica
grin1.gif

zakaj bi bila lahko še dobra izvlečna pipa?

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Evo, pa sva že dva, samo da jaz ne bom imel pomivalca ampak majhno korito. Po izkušnjah je izvlečna dobra še za flaše napolnit. Recimo 1.5litrska, da ti je ni treba tlačit pod pipo ko greš na izlet. Pa mogoče ležje korito pomiješ če ga kar stuširaš z vseh koncev.

lp

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Izvlečna dejansko pride prav samo takrat, ko imaš polno korito posode in rabiš v nekaj večjega natočit vodo
smile-1.gif

Mislim, da smo jo v sedmih letih uporabili desetkrat. V novi kuhinji ne bo izvlečna.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Nam pa je izvlečna pipa kar priročna zadeva. Saj je ne rabiš vsak dan, samo ko pa rabiš, pa je super. Predvsem, ko se pomiva kak velik pekač, treba nalit vodo v vedro ali kakšno steklenico, ipd... Vglavnem, nam je fajn zadeva.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Osebno se ni izvlečna armatura ne dopade, me preveč spominja na kopalnico:)
Imam v kuhinji visoko izlivno (z visokim lokom) in je za polnjenje steklenic, pomivanje pekačev in podobnih stvari idealna. Je pa zaradi same konstrukcije armature prehod iz tople v hladno in obratno malenkost daljši. Pač stvar navade.

edit: slovnica

Nazadnje urejeno:

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Pred nekaj meseci sem bila pred isto dilemo - na koncu sem zaradi glomaznosti in cene vzela navadno pipo in dodatni nastavek, ki ga s "pocukom" spremeniš v prho, pa vrtljiv je, tako da se lažje spere zelenjava, sadje in kakšna zasušena posoda
redface-1.gif

Bil je 8 €, kupljen v merkurju ali bauhausu. Po izgledu bi lahko bil lepši, funkcionira pa super.
Za no-money sem ful zadovoljna.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sam imam izvlečno armaturo že od vsega začetka in sedaj ko bom imel novo kuhinjo bo zopet brez dileme izvlečna.
Prednosti izvlečne so:
- lažje splakovanje posode (jaz vedno splakujem, da imam pipo v roki) Pri nas na roke pomivamo samo tiste stvari, ki so prevelike za v pomivalca. In ravno pri teh stvareh je najbolj uporabna izvlečna pipa.
- lažje splakovanje korita ( ker imam podpultno korito ga po pomivanju samo splaknem s pipo in zgleda čist)
- lahko točiš posodo na pultu
- meni je zelo uporabna ko npr dam pečt kruh v avtomat. Tehtnico imam na pultu, posodo na tehtnici in potem kar direktno točim v posodo, vaga pa mi zraven kaže litražo vode- Če poenostavim ne rabim merice za vodo.

Samo prho na armaturah oz pipah pa odsvetujem, ker se bistveno hitreje zabaše če voda ni 100% čista, pa še na večini pip grdo zgleda
smile-1.gif

Aja slabost izvlečne ja pa edino, da je nekaj dražja.

lp

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

no sem si danes šla še v živo pogledat te armature in me ne prepričajo. Sploh mi niso všeč in bom imela kar navadno pipo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si