Smo imeli ''tuš'' varijanto, pa smo ugotovili, da ni potrebe, tako da bo klasika čisto dobra, tudi nagiba ne rabimo.
http://www.merkur.si/kopalnica...-notranji-navoj
tole sem mislil pod tuš. Zdaj glede pregiba je fajn (vsaj mi to prakticiramo) da k kaj delaš po lijaku je pipa nagnjena not, da ne šprica vse naokrog.
Kolikor sem gledal so Unitas tam okrog 120 EUR, HansGrohe se pa začnejo pri 200 EUR ja. Ampak glede na izkušnjo s tisto v kopalnici (če se prav spomnim je bila ranga 90 EUR) je to to. Perlator na 2 leti očistim/zamenjam in je to to.
prejšna naša v kuhinji je tud bila unitasova, je pa na koncu šlo neko tesnilo in je voda puščala tam kjer je "cev - pipa" pritrjena na spodnjui del (tisto na lijaku , kjer je ročica za vodo itd)... smo jo meli kar dolgo, pa malo se je v tem času okrušila (ročica). Drugače pa brez problemov.
A novejše Unitas so dobre po večih letih? V prejšnjem stanovanju sem jo imel in je sedaj po skoraj 15-ih letih še vedno v uporabi in brezhibna
mislim da jih delajo tud za izvi (za druge blagovne znamke). Lahk na herz povprašaš kaok je s tem, drgač pa v taprvi merkur, pa ti bodo tam povedli kaj in kako. MIslim da so za vložen denar več kot okej izbira.
Garancija je sicer ok, ampak mi gre na jetra šraufanje. Po možnosti ti še vijak zarjavi, potem se pa mučiš, da spraviš zadevo ven (placa je ravno nič
.
glede šraufanja...ja naša ima majčkn lufta in potem šrauf ročno vsake toliko zatisnemo. Ker je tako da če je del, ki ima ročko preveč v desno al levo, pote mč eje čist na hladno se ne da zapret, tko da potem celo pipo malo "premikamo levo-desno" oz zapremo pipo tako da ni čist na koncu (da ni čisto mrzla voda, da je ročka majčkn dvignjena, ker je ob steni rob pulta in ne placa premalo)
Aja, še glede vrtljivosti. Če je namenjena za uporabo na desni strani, jo lahko sicer obrneš, ampak potem odpiraš vodo nazaj (izbor med toplo/hladno), ne naprej od pipe. To pa ni ravno ok, saj se navadiš, ampak...
ne drži. gre se samo za to, ali bo ročica na levi ali densi strni. Kot odpiranja in pot ročice ostane ista. Paziti je potrebno edino pri priklopu (ne ne zvežeš mrze cevi s toplim priključkom in kontra), ter da so priključki - cevi dovolj dolge. MI mamo na levi strani lijaka ročico, pipa je pa bolj kot ne namenjena za desno stran
če češ ti lahk pofotkam pa fotke n amejl pošljem da boš videl kaok izgleda, ker mi smo eni zmed teh ki smo to zamenjali...pa pomivalc je za tiste 2,3 ure šel ven, da smo do priključkov prišli...
če hočeš ti pošljem slikce da bop videl kaok v praksi to izgleda
lp