kuhinja po naročilu

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Z mojo sva pri projektu kuhinja. Treba je prenoviti 35-let staro zadevo, ki razpada
smile-1.gif

Ker gre za stanovanje v bloku, kjer niti ni preveč prostora in se ga ne da dobiti s prestavljanjem česar koli, se bolj nagibava k izdelavi po meri. Do sedaj sva bila na dveh "izrisih". V narekovajih zato, ker sva pri prvem malo ne morala sama povedati, katero omarico naj da kam - salon v katerem prodajajo Schüller in Nobilia kuhinje. Pri drugem pa sva morala za izris malo počakati in sva ga dobila na dom. Ker je seveda proračun omejen bi rad dobil kakšno informacijo, kje bi še lahko pogledal. Lokacija salona/mizarja mi ni problem, le da pripelje na Gorenjsko, če se odločiva zanj in da je mogoče do njega priti tudi ob sobotah.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ave
tudi pri nas smo se srečali z enakim problemom. 30 let staro pohištvo, kuhinja polna nekih vogalov, pravi kot je pobožna želja (bolj po pomoti), ravna stena prav tako... Pred štirimi leti smo renovirali kuhinjo prvič (tlak, širitev prehoda v jedilni kot, inštalacije, keramika), vendar sem bil takrat s prekratko "špago" za pohištvo...
smile-1.gif

No lansko leto pa smo se zopet lotili projekta "kuhinja"... Obiskala sva N salonov (renomiranih in malo manj) in povsod je bil problem v gabaritih... Standardne omarice poširiti - podražitev elemenat za 30 do 50%, pult odrežejo že vnaprej, odvečne odprtine mašijo z blendami... In na koncu pohištvo na ta način pride 10k...
Čisto na koncu, precej obupana, sva poklicala še lokalnega mizarja... Resda je bil brez pretiranih idej (ampak predstavo kako in kje bo kaj sva imela po vseh teh ibungah že izdelano), ampak potem je bila pa milina... To bi pa jaz raje drugače, to nikakor ni funkcionalno, to ne morem narediti tako, da boš zadovoljen... Idej polno, predvsem kaj je lično, kaj je funkcionalno...Narisal je tloris na veliko dilo v merilu 1:1, skupaj smo predelali vse pripombe in voila... Lepa kuhinja, izdelana po meri (samo 2 ozki letvi za zamašit špranji), pult iz keroka...
Izdelava pohištva s izdelavo pulta in montaža...............4500 EUR
Korito, pipa in ročaji .............................................................500 EUR
topli pod .................................................................................300 EUR
aparati (hladilnik, pečica, indukcijska plošča, napa) ..2200 EUR (tu se je žena dobro pogajala pri GA in BigBangu)
4 kuhinjski stoli ....................................................................200 EUR (razstavni eksponati, različni odtenki modre na sedalu, kar pa nas ne moti)
Manjka mi še 2 tm zaključnih letev na tleh in nove lučke pod omaricami.

Tako da premisli ali je salon res cenejši... Sem pa iz Gorenjske...

punca

Zelenc'
18. maj 2010
11
0
1
Kaj pa Ikea?? Imaš na spletu njihov program, kjer si sam narišeš. Ni rečeno, da ti bo kaj ustrezalop, lahko pa probaš. V glavnem jaz sem z njihovo kvaliteto - za ta denar- zadovoljna.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moj point je v tem, da če gradiš hišo oz stene v hiši z narisanim načrtom kuhinje (bilokatere standardne izvedbe) lahko za dober denar dobiš dobro in funkcionalno kuhinjo.
V tistem trenutku, ko pa renoviraš nekaj starega (30 let in več) pa se srečaš s problemom, ki se imenuje standard... Meni je đabe, da kupim poceni sestav in potem drago plačam dodatne predelave ali pa imam same blende (nefunkcionalno) v kuhinji.
Moja draga ima kuhinjo za kuhat (za razliko od nekaterih, ki jo imajo za gledat oz. se z njo samo postavljajo) in tukaj potem pride do izraza funkcionalnost po želji uporabnika, čim boljši izkoristek prostora... Na koncu ugotoviš, da je zadeva po meri (v konkretnem primeru) lahko precej cenejša glede na vse zahtevane parametre kot pa klasičen sestav. Govora je o neki normalni kvaliteti ne pa pofl ala Dipo (600 EUR za kuhinjski sestav 2tm skupaj z aparati).

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.gospodinjski-aparati.si/ (švabske kuhinje)

Jaz sem dal tule 2x izrisati, se je tudi obnavljalo dve kuhinji (ena manjša rang 3.5k, druga 7k). Pride merilec na dom al pa prineseš točne podatke in dobiš izris. Izbereš še aparate in rešeno.

Tako kot je bilo izrisano, tako je izpadlo tudi v živo. Seveda sem mu povedal kako hočem in že na računalniku vidiš takoj spremembe, barve itd...

Pa saj kuhinja "po meri" je navadna kuhinja, razen če imaš ultra eksotične prostore, kjer je treba posebej prilagajat oblike.

Drugače pa, bolj ko boš vedel kaj in kako hočeš, lažje ti bodo narisali.

Saj IKEA je ok, ima tudi drage kuhinje in aparate (ena napa mi je bila tam potem všeč od elektroluxa, bele), le za samoizris si bolj omejen kot če daš to izrisati profiju ki obvlada specialen program in to vsak dan dela.

Drugače pa je vse to iverica kaj nam filajo, polni les je neka druga liga...

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede funkcionalnosti se pa popolnoma strinjam in je bila to prioriteta pri zamisli, poleg tega da si omejen na prostor, ki ga ne moreš spremeniti.

Dusan

Zelenc'
26. jul 2009
8
0
1
Jst mislim, da nobenmu mizarju nebi bilo teško na Gorenjsko pripeljat. Vsaj pri nas je tako, da gremo kamor kol. Delo je delo.
Mogoče ti bo pomagal tale program za izris kuhinj pri postavitvi elementov. Zame je to odličen program.
http://www.alno.co.uk/alnosys3/156.0.en.html

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj se ni nobenemu problem pripeljati kamorkoli. Vprašanje je samo, če si ti to pripravljen plačati?
Dvomim, da se bo tišler zastonj vozil iz npr. Ljubljane na Jesenice. Enkrat na montažo in pred tem na ogled, ja... Ostalo pa potem trpi kvaliteta, saj mora izdelek pripraviti tako, da bo navkljub morebitnim problemom imel malo dela. Da bog nedaj ne bo potrebno voziti npr. omarice nazaj da jo popravi glede na neravnost stene...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Če te zanima, ti lahko pošljem fotke svoje kuhinje, ki sem jo prenavljal poleti 2010 in je narejena po meri privat mizarja. Lahko ga samo priporočam. Naredil mi je tudi omaro za predsobo, kopalniško omarico, štoke in vrata, itd.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Isto ti lahko jaz pošljem sliko svoje kuhinje (predana v uporabo dan pred božičem lani) in kopalniškega bloka, delo istega mojstra.
Samo dobra priporočila.

Pa vse najboljše!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
50 km dandanes ne predstavlja več nobene razdalje še manj težave. Tako da. npr..iz gorenjske do Lj je itak pol ure.Pa če si količkaj aktiven (podjetnik) si po 3 x tedensko v Lj..torej takrat narediš ogled, montaža je pa tako ali tako kake 2 dni..torej tudi če kaj zaje....prineseš drug dan...ali pa kaka vratca z dnevom/tednom zamika.

Pri takih investicijah iskati ponudnika v radiusu 10 km je za moje pojem brezveze...itak če mu bo predaleč ti bo takoj to povedal (meni so okna montirali korošci (v LJ) in to 2 x..enkrat še kakih 10 km naprej...pa ni bilo nikakršnega problema (pa še najbolj ugodni so bili!). Tako da..kuhinja ranga od 5.000 EUR naprej ni nikakršna ovira da je 100 km stran...imaš pa problem, če sam sebi neznaš narediti dobrih izmer....vse ostalo se po večini da reševati na licu mesta..saj ti ob montaži zavzamejo pol hiše.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od mene do Kranja je12km. Renomiran mizar iz Kranja, ki dela kuhinje po naročilu (in slovi po kvaliteti) je brez pardona za vsak obisk pribil kilometrino. Montaža v ceni izdelave ni všteta. Sem kar nekaj majstrov prečekiral v zadnje pol leta.
Tako da kar si napisal ravno ni splošna praksa.