Kuhanje v pečici

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
No, da ne bomo smetili tiste teme o indukciji, za Hanzi odpiram tole temo.

V teli posodi si komot privoščiš kuhanje v pečici. Tale 28 cm gre še zelo udobno v pečico, večja 32 cm ki jo imam tudi (kuham namreč ko za prašiče) gre v pečico zelo na knap, ampak gre.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Za tole recimo se pri nas stepejo, žena še cel popoldne hod v kuhinjo in krade iz lonca. Komot tud vino zamenjaš z Guinessom (varianta kot Irska obara)... ali pa meso narežeš na velike kose.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.712
6.721
113
pri taščici
No, da ne bomo smetili tiste teme o indukciji, za Hanzi odpiram tole temo.

V teli posodi si komot privoščiš kuhanje v pečici. Tale 28 cm gre še zelo udobno v pečico, večja 32 cm ki jo imam tudi (kuham namreč ko za prašiče) gre v pečico zelo na knap, ampak gre.
Imam mislim da nekaj podobnega prav v ltz izvedbi brez emajla.
Obicajni emajliran lonec pa je pretanek?
Kajnimas vklopljeno na pecici? Zgoraj spodaj, ventilacija najbrz nima.smisla?
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
To delam jaz z tisto okroglo stekleno posodo oz. pekačem, ne rabiš ravno posodo za 200 eur.
Nekaj takega.
Piščančje krače z rižem in papriko iz pečice, tega bi pojedli na tone...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
To delam jaz z tisto okroglo stekleno posodo oz. pekačem, ne rabiš ravno posodo za 200 eur.
Nekaj takega.
Piščančje krače z rižem in papriko iz pečice, tega bi pojedli na tone...
Teh steklenih ne maram, mi jo je enkrat razgnalo v prafaktorje z vsebino vred..... Pa za kuhat ni ravno primera, za pečt pa. Imam raje emajl ali inox pekače s pokrovom.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.167
3.882
113
Uporabljamo litoželezno, lava brez emajla in lecreuset, znotraj emajlirano. Celega piščanca ali pujsa za pulledpork ponavadi brez prilog, če so posamezni kosi mesa pa skupaj z zelenjavo/krompirjem, v lecreuset se peče tudi kruh, 2x na teden 1 hlebec.

Tile lonci grejo odlično v kombinaciji s parno pečico. Moral sem, pečica je 15 let star electrolux, zrel za menjavo.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Cena je pa res lepa. Je pa 28cm v obeh variantah, črn in bel emajl notri. ko so popusti, ni take razlike, v kuhanju pa kar je.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Evo jo, razlika v ceni res ni velika. Ima pa tud Bajde dostikrat popuste. Se splača pogledat. Prejšnjič so ble ravno rdeče 50 posto dol.
 
No, da ne bomo smetili tiste teme o indukciji, za Hanzi odpiram tole temo.

V teli posodi si komot privoščiš kuhanje v pečici. Tale 28 cm gre še zelo udobno v pečico, večja 32 cm ki jo imam tudi (kuham namreč ko za prašiče) gre v pečico zelo na knap, ampak gre.
širša pečica (širine 90 cm)? pol ne boš kuhal kot za prasce ampak kot da maš farmo
šalo na stran tako pečico ima mama od mojega ex sodelavca in je rekel da je zakon
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.444
1.441
113
Aha, men bos pa solil pamet da ne vem kaj je plin, pa da indukcije (90) itak ne uporabljam....ker da samo žena kuha... Evo samo slika iz enega mojega ex-stanovanja (kamor žensk sploh spuščali nismo - za šporhet seveda):
 

Priponke

  • Screenshot_20240424_140211.jpg
    Screenshot_20240424_140211.jpg
    811,7 KB · Ogledi: 171
  • Všeč mi je
Reactions: Marxon

jezek

Guru
24. jul 2008
3.444
1.441
113
Ta pečica je bila top! Na plin! Vse jedi mnogo bolj sočne, pa večji kosi živali gredo not....Ampak plinskih rink pa nikol več! Preden si to spucal... Pa še mnogo švohneje je (kljub mislim da 7kw sredinski dvojni rinki). Na koncu sem samo še čistilko naročal 1x na mesec...ampak po prvi resni uporabi tak stedilnik nikoli vec se ne blista...