Jaz sem bil na kubi lani, Varedero, hotel Villa Tortuga. Če kar takoj potegnem črto sem bil zeeeeelo zadovoljen in se bom na Kubo še vrnil, če bo bog dal. Plaža je fenomenalna tam, vodica tudi, ruma na pretek, skratka ni da ni.
Kubanci so zanimivi ljudje, zelo hitro navežejo s teboj stik, te nategnejo, ali pa se ti zasmilijo. Sam sem prvi dan, ko me je zjebal let in časovni pas šel ob ene 5h zjutraj malo na špancir po obali, pa okol hotela... Nakar se srečam z enim varnostnikom, malo predebatirava, malo po špansko, malo po angleško, ... No, preden sem se poslovil, me je vprašal, če me lahko nekaj prosi. In sem rekel, ja, da ni problema, če bom lahko pomagal. Pa mi je rekel, da bi bil vesel, če bi mu prinesel en jajček, ko bom šel na zajtrk, ker že 24 ur ni jedel.... Mislim, da ti solze prtečejo na obraz res... Potem pa mi je še rekel, ampak popolnoma nevsiljivo, da če bom imel na koncu kakšno staro mikico, ki je umazana, pa je ne bom več rabil, da jo bo zelo vesel. Itak sem mu tam pustil kup moitelovih, simobilovih in podobnih reklamnih.
S seboj sem odnesel tudi en kup trakov za ključe, med drugim tudi Mobisuxovega
Kubanski otroci so jih bili zelo veseli. Vedno pa se lahko najde kdo, ki te močno nategne, tako, da je treba malo pazit. Mene sicer niso, ampak lahko pa te.
Midva sva si vzela 2 dni in sva si ogledala še Havano, pa dva dni za Trinidad. Obakrat sva šla z busom za turiste - Viazul. Od enodnevnih izletov pa sva si pogledala Bahia de los cochinos (prašičji zaliv), indijanski rezervat Guama in farmo kokodrilotov
Obljubim, kako slikico, ko pridem domov. Aja, pa katamaran in Cayo Bianco je bil tudi nepozaben...