Kruh "Ementaler"

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
... je komercialno ime drugače pa navaden kruh z velikimi luknjami ( odličnega dobiš tudi v kakšni koči na veliki planini)

Nikoli nisem še pekel kruha pa vendar bi se takega lotil če da kdo navodila in recept . Na voljo je samo navadna el pečica.

Se da to narediti doma da je enakega okusa in strukture?
 
Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
nekaj vprašanj: verjetno je nujen kvas v prahu?
litoželezne posode z pokrovom nimam , če vzamem navaden emajliran pisker?

Recimo da bi delal iz tega testa pico, a je boljše da malo manj časa vzhaja? A je postopek enak samo v manjši količini narediš testo? A zjutraj samo raztegneš po plehu in obložiš z pica robo ?
 

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
velike luknje v kruhu se smatrajo kot napaka, ki nastane zaradi premalo gnetenja.
tudi meni je tovrsten kruh všeč...
torej, minimalno gnetenja...