Kruh brez gnetenja kaj je šlo narobe?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
počivu je 12 ur, kvasa je blo 3 grame minimalno, stopljen v vodi- po receptu piše 2g - kvas v kocki
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
počivu je 12 ur, kvasa je blo 3 grame minimalno, stopljen v vodi- po receptu piše 2g - kvas v kocki
Dej se enkrat prever recept, ponad je suh kvas in ne v kocki. Od tle verjetno tud problem. 5g suhga kvasa je enakovredno nekje 22-25 g pekovskega...
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Pa to mislim resno. Pozabi te neumnosti. Zgneti testo, pa boš mel kruh vsakič vrhunski. Pa še v dveh urah bo pečen.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa to mislim resno. Pozabi te neumnosti. Zgneti testo, pa boš mel kruh vsakič vrhunski. Pa še v dveh urah bo pečen.

Ni neumnost, brez gnetenja pride velik bolsi kruh...
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa to mislim resno. Pozabi te neumnosti. Zgneti testo, pa boš mel kruh vsakič vrhunski. Pa še v dveh urah bo pečen.

Ni neumnost, brez gnetenja pride velik bolsi kruh...

Drugačen ja, če je pa boljši, o tem bi se pa dal razpravljat.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Prevelike luknje? Si ga pregnetel še drugič?
Pa če je predebela skorja, je bila peč prehladna ...

Vprašaj raje mamo, kako se kruh peče.
V naslovu imaš: "Kruh brez gnetenja"
17758-icon_confused.gif
, čudežev ni.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Prevelike luknje? Si ga pregnetel še drugič?
Pa če je predebela skorja, je bila peč prehladna ...

Vprašaj raje mamo, kako se kruh peče.
V naslovu imaš: "Kruh brez gnetenja"
17758-icon_confused.gif
, čudežev ni.


Mat je rekla da nimam pojma...

drugič sem prepognil kot so navodila.... dobro pa je vedeti da je za trdo skorjo lahko kriva prehladna peč... mislim da sem tu naredil napako kar se trdote tiče

Mogoče je blo mal preveč kvasa kot je pogruntal Roky
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

- Kdaj je testo dovolj premeseno? Vržeš notri pet fižolov. Potem zadevo mesiš in ko si našel nazaj vseh 5 fižolov, je ravno prav zameseno
grims-1.gif
.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma ta kruh pride super. Je pa recept nekje v eni temi tu gor napisan. 3 šalce moke in 1 šalca vode. Pa kvas in sol. Jaz sem ponavadi še kaka semena not v moko zmešal in po vrhu posul. 5 minut dela pa maš vse prpravljeno. Pa stat mora čim dlje testo preden ga spečeš. Najboljš da ga vsaj en dan prej pripraviš.
 

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Kvas je ok, če ne bi bil, ne bi bilo lukenj in bi bilo testo zbito.
Temperatura peke?
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Luknje so posledica delovanja kvasa. Če je bila pečica v začetku premalo zagreta, so se kvasovke veselo igrale še nekaj časa v pečici. Mogoče je kvasa glede na recept preveč.
Sicer pa, domač kruh je dober ravno zaradi takih "napak". Če bi bil vsakič enak, postane dolgočasen kot industrijski izdelek.