iz prve roke ti lahko povem za sredozemlje, začetek maja 2008. Bil prvič na križarjenju, ker so vsi hvalili, kako je oh in sploh. Prej sem pa tudi že videl nekaj sveta, tako da razmere po hotelih so mi znane... Ladja je bila 4*+, plačali smo sobe brez okna (najcenejše) dobili pa sobe z balkonom, čistoča vrhunska, sobo pospravijo 2x na dan, postrežba vrhunska, hrane kolikor hočeš. Na vrhu ladje je bil samoposrežni bife, kjer si lahko v bistvu cel dan jedel tisto bolj klasično od špagetov, pic, hamburgerjev, pomfrija.... nekje v pritličju je restavracija s klasično strežbo (vključeno v ceno le naprej moraš napovedati) Mi smo na klasično strežbo hodili le na večerjo, kjer si izbiral med 5 predjedmi, 3 hladnimi jedmi, 5 glavnimi jedi in 5 sladicami... Hrana ni klasična ampak bolj "gurmanska" (jagodna juha, pečene prepelice,...) Večerja traja 2,5 uri, pa v majicah jih je bolj malo
Pijača: zjutraj sok, čez cel dan voda brezplačna na zgornjem samopostrežnam delu. Ostala pijača sorazmerno draga. Pivo mislim da je bilo 7€. Na ladjo lahko prineseš pijače kolikor želiš, vsaj mi smo imeli takšno izkušnjo. Ko si na ladji se odločiš, kako boš poplačal stroške, ki jih boš naredil. Dobiš kartico in se ti nanjo "nalaga" vse kar zapraviš. Najbolje je, da imaš kartico in podpišeš prazen slip v naprej (prvi ali drugi dan), pa na koncu dobiš samo račun v sobo, kjer lahko preveriš če vse štima. Tisti, ki so se odločili za plačevanje z denarjem na koncu so stali v vrsti več ur
Em.... kaj še? Organizirani izleti so na ladji dragi. Mi smo vse si ogledali sami, pač pogledaš kaj ponujajo na ladji in nekaj podobnega potem kr tam najdeš. Časa za oglede je bilo bolj malo. Pogledaš na hitro mesto, kjer pristaneš, greš na pivo, dva, tri...
in nazaj na ladjo.
Zaključek: Je odlična sprememba napram kakšni turčiji, tuniziji in kao njihovim hotelom z 5*. Je za probat, ker zares dobiš občutek, da si nekaj več. Sicer za glavni dopust tega nebi izbral, ker imam rad vsaj teden dni izležavanja. Bom pa zadevo verjetno ponovil, vendar na karibskem območju!
Če te še kaj zanima pa le na dan z besedo