Krivulja rojstev se obrača navzgor

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Rtvslo.

Ni se bati za Slovence, vse več nas je. V Sloveniji se je že četrto leto zapored rodilo več otrok kot leto prej.

Zadnji skok rojstev gre tudi na račun višanja starosti matere ob prvem otroku.

Logično, saj je danes pomembno, da bo otrok, ki prijoka na svet, preskrbljen in da mu starša lahko zagotovita lepo otroštvo brez pomanjkanja. Za to pa je potreben denar. S tem pa vsi vemo kako je. Današnje plače ... škoda besedičenja.

Po podatkih Statističnega urada se je vsako leto od leta 1954 dalje rodilo več dečkov kot deklic.

Več izbire za nas.
aplauz.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Za leto 2008 vem že za 10 rojstev (pravzaprav jih bo enajst, ker sta vmes dvojčka)
cheer.gif

Zelo lepo, zgleda, da so postali podjetni letniki od 1977-1984, ko je bilo daleč največ rojstev v zadnjih dvajsetih letih.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Malo Off: seveda nas je več, kot je že "zakajaltersuxu" rekel; priseljenci. Poleg tega se slovenska kri meša z južno in ne mormo ravno govorit o čistokrvnih slovencih, mar ne. Js sm še zmer mnenja, da slovenci bomo izumrli, ravno zaradi mešanja krvi.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Glede na to, da imajo naši šipci po najmanj tri pamže, ni to nič čudnega. Ne moremo govoriti o porastu Slovencev, lahko pa govorimo o porastu prebivalstva na območju R Slovenije.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Je bil v včerajšnem Nedelu lep članek o tem. Žal naj bi bil ta porast samo trenuten, kar je tudi logično. Pomislimo, koliko otrok je bilo rojenih recimo leta 1980 in leta 2000. Ti bodo nekega dne spet delali otroke (no, prvi so že kar konkretno v tem poslu), vendar jih bo sorazmerno manj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tele statistike so grde, ker zamolčijo, da imajo ravno sedaj generacije, ki so bile najbolj številne, svoje otroke. Čez 15, 20, 25 let, ko bodo prišle na vrsto tiste zares maloštevilne generacije, se bo pa pokazala prava slika. Na žalost gre to predvsem na roko vladi, ki se hvali kako dviguje rodnost.

Takole mimogrede, pri nas smo imeli v OŠ celo 5 razredov paralelk, zdaj so pa veseli če imajo 3, s precej manj otroki...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Dvomim, da so se kateri straši odločili za otroka zaradi vlade (vsaj jaz se nisem). Je pa res, da takšni podatki pridejo prav vladi, še posebno v volilnem letu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Bomo pač uvozili nekaj deset družin iz tretjega sveta, ki niso tako zafnane in razvajene do skrajnosti kot damice in pozerčki tu pri nas, ki se bojijo, da otrok povzroči 3% več celulita in prodajo čefomobila e39 in nakup modusa in otroškega vozička.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Za leto 2008 vem že za 10 rojstev (pravzaprav jih bo enajst, ker sta vmes dvojčka)
cheer.gif

Zelo lepo, zgleda, da so postali podjetni letniki od 1977-1984, ko je bilo daleč največ rojstev v zadnjih dvajsetih letih.

tocno tako, niso priseljenci nic krivi. enostavno smo omenjeni letniki najstevilcnejsi in vecina njih si ustvarja druzine.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Malo Off: seveda nas je več, kot je že "zakajaltersuxu" rekel; priseljenci. Poleg tega se slovenska kri meša z južno in ne mormo ravno govorit o čistokrvnih slovencih, mar ne. Js sm še zmer mnenja, da slovenci bomo izumrli, ravno zaradi mešanja krvi.
Sicer sam nevidim nic narobe s tem, ker kot sam imam starse iz bosne, rojen sm tle in ubistvu ce mene uprasas kdo sem ti bom reku slovenc. Zakaj. Jst v bosni nic nevidim, in po vseh dosedanjih izkusnjah z puncami sem vedno imel probleme z "cefurkami" tako da baje zdaj iscem slovenko
smile-1.gif

Nevidim pa zakaj bi to bil problem? V jugi se je tudi vse mesalo
smile-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Vsaka ti cast. Vecina "juznjakov" v sloveniji so prej vse kot pa slovenci (vsaj imajo se za to) pa ceprav tukaj dobivajo socialno podporo, cez juzno mejo pa gredo ravno tolikokrat kot jaz.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja pol si ti res verjetno eden in edini! jest ne poznam nobenega k je po krvi južnjak, pa da se je tukaj rodil, odraščal in vse to, da bi rekel, jest sem pa slovenec in sem ponosen na to! raje bo govoru po domače, družil se z domačimi, poslušal domačo glasbo, slovensko kulturo bo pa itak ignoriral!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Glede na to, da imajo naši šipci po najmanj tri pamže, ni to nič čudnega. Ne moremo govoriti o porastu Slovencev, lahko pa govorimo o porastu prebivalstva na območju R Slovenije.

Jap, pa tudi Kitajcev je vse več v Sloveniji.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
jaz sem se tudi tukaj rodil in odrščal, samo zaradi tega ne bom rekel da sem slovenec, ker to nikakor ne morem biti pa če se na trepalnice postavim.
Sem pa državljan Slovenije, kateri spoštuje slovensko kulturo.
Turbofolk muziko polsušam, ker mi je to "v krvi".
Družim se z vsemi ne glede na njihovo "poreklo".
nahrung002.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Torej tvoji otroci se bodo že lahko imeli za Slovence, kajne da?

Ker, če ne sem jaz še vedno Avsto-Ogrc
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Sicer sam nevidim nic narobe s tem, ker kot sam imam starse iz bosne, rojen sm tle in ubistvu ce mene uprasas kdo sem ti bom reku slovenc. Zakaj. Jst v bosni nic nevidim, in po vseh dosedanjih izkusnjah z puncami sem vedno imel probleme z "cefurkami" tako da baje zdaj iscem slovenko
smile-1.gif

Nevidim pa zakaj bi to bil problem? V jugi se je tudi vse mesalo
smile-1.gif

Sej veš kako pravjo ane.... A če se osel rodi v Lipici to pomeni da je Lipicanec?
evil.gif

Joke
wink-1.gif

Pohvalno, da tako razmišljaš
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja pol si ti res verjetno eden in edini! jest ne poznam nobenega k je po krvi južnjak, pa da se je tukaj rodil, odraščal in vse to, da bi rekel, jest sem pa slovenec in sem ponosen na to! raje bo govoru po domače, družil se z domačimi, poslušal domačo glasbo, slovensko kulturo bo pa itak ignoriral!

Jst jih pa kar nekaj poznam, ki so mešane krvi, pa se imajo za Slovence ... žalostno je, da se mnogi čistokrvni Slovenci bolje znajdejo v družbi wannabe južnjakov. Glih čez cesto živi en pacient za katerga nebi nikol rekel, da je Slovenec ... zavija južnjaško (če se sploh potrudi slovensko govort), posluša samo južno musko, oblači se zelo specifično, žensko ma bosanko....... doma imajo pa kmetijo in so vzorna verna družina
grin1.gif

Nazadnje urejeno: