Kritina za nadstresek - katero?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kje kupiti neko ugodno kritino, rabim slabih 45m2 , trenutna je podobna tej na sliki, ni kovinska teveč mi deluje kot da je gumirana oziroma ne vem kako bi opisal jo.

http://picbase.turbosist.si/slonep_katalog/1/861.jpg

Fajn bi bilo, da bi bila črna kot sedaj, ampak lahko tudi kaksno drugo barvo če je cena pametna, edino prozorna odpade.
Ali je bolje dat gor kovinsko? Imam opcijo dobis kovinsko z izolacijo spodaj, za 8.2€ /m2

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Ali je bolje dat gor kovinsko? Imam opcijo dobis kovinsko z izolacijo spodaj, za 8.2€ /m2

To bo verjetno cena brez DDV in spodaj samo protikondenzacijski filc
wink-1.gif

Smo ravno dva tedna nazaj pokrivali kolegu nadstrešek z Skrinovo : http://www.skrin.si/teh2.pdf

Če pa želiš tako kot na linku zgoraj pa pride v poštev Esal valovitka 8

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

To bo verjetno cena brez DDV in spodaj samo protikondenzacijski filc
wink-1.gif

Smo ravno dva tedna nazaj pokrivali kolegu nadstrešek z Skrinovo : http://www.skrin.si/teh2.pdf

Če pa želiš tako kot na linku zgoraj pa pride v poštev Esal valovitka 8

Ja to filc je spodi ja
d055.gif
, imam pa to ceno dogovorjeno z ddv.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Najlepša streha je , če je položena z bobrovcem...sploh na nadstreške zelo dobro paše.. dobiš jo že za isto ceno kot baramac...

bomba ti pravim...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
bobrovec je sploh bomba če je naklon majhen (kar je običajno pri nadstreških) in če so razponi veliki in konstrukcija bolj švoh.

suzica je majster za vse

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Si se tu?

Ima kdo to "kovinsko" streho doma, brez izolacije?

Namreč mene "mojster" prepricuje, da ce bom dal samo plehnato streho, da bo vse kapljalo dol in da moram nujno imeti 3cm izolacije ...

To je odprt nadstresek, spodaj je samo en avto in nekaj krame, to je pa to.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
To tudi jaz mislim....plehnata streha direkt na lajstice in to je to. lajste so pa na razmaku cca 40cm ( govorim na pamet).

Ta majstr me prepricuje da bo to skos kapljalo dol pozimi pa ne vem kaj, skor najbol da kr streho odmontiram pa bo manj kapljalo..
bonk.gif

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Neke hudo nena kapla dol, sam bi pa rabu sekundarno kritino, ker kondenz bi vseeno nastajal, tut če bi mel zračni most.
Drugač pa ni treba met 3 cm izolacije, je dost 1cm.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
To tudi jaz mislim....plehnata streha direkt na lajstice in to je to. lajste so pa na razmaku cca 40cm ( govorim na pamet).
Ta majstr me prepricuje da bo to skos kapljalo dol pozimi pa ne vem kaj, skor najbol da kr streho odmontiram pa bo manj kapljalo..
bonk.gif
Ta 'majstr' ima morda kaj drugega za bregom, ali pa ne ve kaj govori.
Kapljanje pri strehi, ki je pravilno zmontirana je možno le v enem primeru - da je ta streha nad ogrevanim ali vsaj zaprtim prostorom.
Kar pa kolikor sem razbral iz tvojega prvega vprašanje ni.
Zakaj bi lahko kapljalo v zaprtem, toplejšem prostoru: topel zrak, ki se dviga, nosi s seboj tudi vlago prostora, izdihan zrak, sušenje kakšnih predmetov in podobno. Ker se vlaga pri dotiku s hladnim predmetom izloči (enako, kakor pri rošenju stekel na oknih), bi se lahko pojavil problem kondenza na pločevini.
Če bi bilo tega več, bi seveda pričel kapljati.
Toliko o fiziki, navsezgodaj zjutraj.

LP

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
Jaz imam nadstrešek za avto pokrit s kovinsko kritino brez izolacije in brez filca in NIČ ne kaplja

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz:
Mah, razni "majstri" prodajajo svašta.
Sej med ljudstvom tudi kroži štorija o tem, kako zračni kanal pod streho zmanjša stroške ogrevanja za xyz %

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
če je odprto nič ne kaplja-
bonk.gif
"mojster"

Sicer nisem čist prepričan a je tole bonkanje po glavi namenjeno meni (po glavi sporočila sodeč je), zato samo v vednost.
Moj post se je nanašal na tale presežek bistrosti in poznavanja fizike (citiram):
" Namreč mene "mojster" prepricuje, da ce bom dal samo plehnato streho, da bo vse kapljalo dol in da moram nujno imeti 3cm izolacije ... "
OK?

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

bonk.gif

Kondenzira ti VSAKA kritina če imaš spodaj stene ZAPRTE in pod kritino nič izolirano, vendar ti opečna ali betonska kritina sprejemata VASE vlago in ta pojav ni tako hud medtem ko pa kovinazelo lepo pokaže to nevšečnost saj ne sprejema vlage vase.

Pri odprtih nadstreških kot je tvoj NI TREBA izolacije..so že predhodniki povedali
10.gif

Kot te pa razumem pa ŽE imaš pokrito in sedaj nek DRUG "majster" kritizira izvedbo od tistega ki ti je to selal (mogoče ti osebno)
sprasujem se.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ok, ker sosednje teme ne šmerglate bom pa še tukaj vprašal:

"Eno podvprašanje: Kako glasne so polikarbonatne kritine ob dežju? Recimo, da imaš nad nadstreškom za avtomobile spalnico?

lp

"