KRI vs MUS

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Zakaj muslimani zahtevajo, da bi lahko v Evropi (in povsod drugje) bili zaburkani (beri zadekani), v Saudi A in še nekaterih drugih MUS državah pa morajo biti VSE ženske vsaj z ruto na glavi.

Torej, NEMUS ženske se morajo ravnati po njihovih pravilih, oni pa bi lahko počeli tisto, kar se njim zdi prav in to na TUJI zemlji...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Ti bo eazy razložil.

grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Zato, ker verjetno to nima neke hude veze s samo religijo, temveč z lokalnimi običaji od koder so prišli. Ki pa seveda imajo trdnejšo veljavo, če nekdo najde upravičenost zato v nekem stavku iz kake svete knjige.
Kot drugo, mislim da muslimani v Evropi zahtevajo, da se lahko oblačijo po svoji modi. Svobodno odločajo o svojih oblačilih, kar bi sicer naj bil privilegij zahodnega sveta (svoboda posameznika). Ampak očitno ni res. Po mojem je logično, da če je prepovedana burka v javnem življenju, da so prepovedana tudi prevelika in pretemna očala ali prevelika doza pudra, ki skriva pravo "kvaliteto" kože.
Sicer pa gre za igro. Kdo je močnejši in kdo se bo podredil do konca. Kot krajevne slovenske table na Koroškem. Jasno je, da jih nihče ne rabi, ker vsak ve kje živi, ampak gre za prestiž. Otroci se bodo slovensko naučili samo in izključno, če bodo govorili doma. Sicer bo narod zamrl. Muslimani bodo ostali muslimani v Evropi samo, če bodo znotraj družine in skupnosti trdni. Ulica (oziroma obleka na ulici) jim k temu ne bo pomagala.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
ne samo da morajo imeti ruti na glavi, morajo biti tudi "spodobno" oblečene itd.
če pa prekršiš njihove verske zakone pa si ga naiebal

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Če prekršiš naše zakone, si ga tudi najebal. Ampak različno.
Vendar so zakoni različni. Tam te ubijejo, če si seksal s sosedovo ženo, pri nas pa te vtaknejo v zapor za nekaj let, če si sosedu ukradel kokoši. Ženo mu lahko nekaznovano nateg.neš. Pri njih so zakoni bolj vezani na zaščito medsebojnih odnosov in družine, pri nas pa na lastnino. Eno je sveto nam, drugo pa pač njim. Jaz v njihove države ne hodim in me njihovi zakoni prav malo motijo.
Spodobno oblečen moraš biti tudi pri nas. Videl sem že napise v našem primorskem svetu, da ne dovolijo vstopa v kratkih hlačah
confused-1.gif
. V ZDA pa vidiš, da ob zimski olimpijadi pravi dedi hodijo v kratkih hlačah. Pri nas bi to delovalo vsaj čudno, na kakem sodišču pa bi te lahko tudi obtožili žaljenja sodišča. So pač razlike v navadah.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
seveda. spoštovati je potrebno zakone in običaje dežele v kateri si.
kar pomeni se moraš prilagoditi , ne pa ga srati in zahtevati neke svoje pravice, ki si jih imel v culukafriji

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tam so vsi bolj liberalni kot pri nas....

Ker recimo, tam ga konkretno najebeš če v javnosti ogovoriš žensko, se dotakneš poročene ženske, se držiš za roko z žensko, se v javnosti poljubljaš, imaš spolne odnose če nisi poročen in še in še....

Izvoli, pa pejt tja živet, če so ti tle tolk grozni zakoni...
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:Izvoli, pa pejt tja živet, če so ti tle tolk grozni zakoni...
rolleyes-1.gif
Ali si polpismen? Kaj sem napisal glede potovanja v njihovih državah?
Preberi prosim, preden mi odgovarjaš
grims-1.gif
.
Jasno mi je, da nekdo tako temo odpre z namenom provokacije in podjeba.vanja neke manjšine pri nas in po drugi strani značilnega zahodnega (ameriškega) mnenja, da je ves svet "naš peskovnik", kjer se igramo izključno po naših "svobodnih" pravilih. Nima nobenega namena imeti neke konstruktivne debate o situaciji. Zato sem sploh kaj napisal tu.
Absolutni liberalizem niso moje sanje. Večina se vas zgraža, kako so lahko gradbeni baroni nate.nili državo in delavce. Pa kaj... Izkoristili so liberalizem, ki je bil na nek način uzakonjen. Ali pa banke in "tajkuni"? Šli so se preprosto igro v "nacionalnem" interesu, po naših pravilih. Briga arabce za naše probleme, mene pa za njihove. Ne mislim pa, da kdor pride živet sem, mora pozabiti svoj dom. Če smo ga rabili kot zidarja ali mafijskega preprodajalca sadja, ga moramo vzeti s kulturo vred. Ali pa se sami iti tak posel v "nacionalnem" interesu in ga tu ne bo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Zakaj muslimani zahtevajo, da bi lahko v Evropi

Evropske drzave niso "KRI"drzave, ampak prostor kjer je religija striktno locena od drzave.

Medtem ko je S.Arabija drzava, kjer ustavo predstavlja sam Koran.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tole si napisal: ''Pri njih so zakoni bolj vezani na zaščito medsebojnih odnosov in družine''

Ne vem kako si ti interpretiraš njihove zakone, samo po tem stavku sodeč, sem prepričan da se ti zdijo fajn.
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
če pa žensko kdo posili pa jo dajo v arest ali pa kamenjajo
nekaj čisto normalnega pri njih
bi morali pri nas za njih uveljavljati njihove zakone
evil.gif

B81

22. jul 2007
38.150
11.276
113
Mejduš pa to naredijo vsaj zdravniki ali opravi to mačeta?

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Strah pred konkurenco bi bil lahko dober razlog. Slab sex obrezovanje skrivanje bab kaže samo na to da si lahko enostavno zbere babo in zadeva končana. Ženska postane lastnina. Pregovorno ogromni falusi so po pričevanju enih babnc ki so jih sprobale samo mit. Je pa res da imajo prednost ker so obrezani. Imajo pa naprimer krasna pravila o poštenosti krajah spoštovanju in dolžnostih obeh partnerjev; no al pa vseh 6ih.