Krema za princeske/kremšnite

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Vem, da se pravilno reče KREMNE REZINE.
grin1.gif

Zanima me, kakšno kremo date v princeske oz. kremne rezine. Navadnega vanila pudinga ne bi dala, ker mi je preveč simple. Nisem pa še nikoli čisto sama delala ne enega ne drugega, tako da...

Kakšne skrivnosti za kremo bi bila ful vesela
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kaksen vanilijin puding madona ... kremo sama skuhas, receptov ni problem najti, tezje je nastudirati, da uspe. V prvo se ti bo verjetno razlivala, morda kdaj naprej tudi, ko pokapiras, je pa lepa, gosta, in stoji cela kocka, brez da bi se karkoli razlivalo.

Bistvo je v mesanju, da se ti moka/skrob ne prismodi, ko jo kuhas. Je kar tezasko opravilo in roka solidno boli, moras pa mesati na roke, sicer se prime dna posode in zazge. Potem jo je tudi hitro treba spraviti ven iz posode, ker se spet zacne prijemati in bi se lahko prismodila (ce se prismodi, potem nagravzno smrdi).

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Jaz delam po tem receptu: krema za princeske

Mi vedno uspe, edin malo manj sladkorja dam. Imam pa zelo izostren okus kar se tiče te kreme ali pa kreme za kremne rezine, redko so mi všeč.

Ponavadi jo kuham v teflonski posodi, nazadnje sem pa kr v navadni in za mešanja uporabila kr mešalnik
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ko kliknem na LINK, se mi izpiše ta tema na Alterju... očitno ni več dovoljeno dajat povezav drugih forumov al kako?

Sicer pa hvala
smile-1.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Ko kliknem na LINK, se mi izpiše ta tema na Alterju... očitno ni več dovoljeno dajat povezav drugih forumov al kako?

Sicer pa hvala
smile-1.gif

Popravila, jaz naredila napako
redface-1.gif