Krema za kraste, podplutbe...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Katero kremo priporočate za mazanje krast in podplutb na obrazu. Bi se jih rad čimprej znebil
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Za celjenje ran Bepanthen. Za kraste dobiš v lekarni kremo za celjenje brazgotin, katere ime se zdaj ne spomnim. Najhitreje bo šla dol, če boš nekaj časa prebil v vodi, samo ne delaj stvari na silo!!! Po kopanju pa lepo namaži z Bepanthenom, ker je pod krasto ponavadi še rana.
Sicer ti bojo pa lekarni najbolj pomagali. Pusti času čas. S podplutbami ne moreš (razen hlajenja) kaj veliko naredit.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
aha, lokohepan
A lahkoz njim okrog oči???
rolleyes-1.gif

itak grem zdele na previjanje tko da niti ne vem kaj je spodaj. lepo pa vem da ni.

časani za celjenje oziroma bi rad čimprej vrnil v prvotno stanje
za brazgotine je še contrakel katerga imam

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Contrakel, krema za nego brazgotin

Na tubi piše:
Priporočamo za nego brazgotin, nastalih po poškodbah, operacijah, opeklinah in ozeblinah. Uspešno odpravlja tudi brazgotinske ostanke po zdravljenju aken.

Meni je pomagalo, sam moraš kar en čas mazati.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
aha, lokohepan
A lahkoz njim okrog oči???
rolleyes-1.gif

itak grem zdele na previjanje tko da niti ne vem kaj je spodaj. lepo pa vem da ni.

časani za celjenje oziroma bi rad čimprej vrnil v prvotno stanje
za brazgotine je še contrakel katerga imam

Lokohepan deluje tako da preprečuje prehitro strjevanje krvi pod kožo. Ne misli da boš s lokohepanom naredil čudeže. Ni to Jubolin kit.

Recimo da bo celjenje s svojim delovanjem "pohitrilo" za cca 20%.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
saj contrakel sem tudi sam nekaj časa uporabljal, samo kaj ko bi ga jaz potereboval v 200l sodu ne pa v tisti ml tubi in sem potem "obupal". Za tisto luknjico pri očesu se bom pa že potrudil
Aha torej bi moral dati lokohepan takoj po poškodbi okoli oči. Tko pa mi je iz lica potegnilo podplutbo v oko in je sedaj po 4 dneh najbž že vse prepozno (en del očesa je že boljši)
Sicer pa bil na previjanju, dohtarca za kraste priporočila kamiličine obkladke, nekaj je pa še povila nazaj ker še ni kraste.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
mislim da ne gre na recept.ko sem imel sveže fršluse-in fileje sem jih mazal s kontrakelom ki so ga rihtali v bolnici po "sindikalni" ceni. v lekarni ga redno nisem nikdar kupoval.
Morebitno brazgotino bo že skrila kozmetika, kraste podobno pa malo težje, ampak kamilce dobro močijo.z nosu in brade sem že odstranil ostalo pa počasi....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Za modrice je samo lokohepan pa nic drugega, nihce pa ni rekel da bo cez noc izginila ampak recimo v pol krajsem casu.

hanzi - izgleda si dobil ocesni hematom, nic hudega
tongue-1.gif
Pojdi k osebnem zdravniku pa naj ti napise kremo na recept.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Pri okoli 25 kmh sem se v ovinku ulegel s kolesom.razlog za uleg je bila (seveda)prehitra vožnja, pesek v ovinku, malo mokra cesta, zelo gladek asfalt. Za povrh sem si še zapestje zlomu.
Sem se že pri 2 x brzini tej ulegel zelo podobno pa sem se po 2 minutah odpeljal naprej s prasko na kolenu. Tokrat mi je "zasukalo balanco, nekam "potegnilo" roko in plužil z obrazom po tleh nekaj metrov. tokrat res nisem imel srečo ( nekajkrat sem jo pa imel ...). Če bi se zakotalil ne bi imel najbrž takih poškodb

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Gor, samo verjemi da premalo čez čelo gleda da bi to odnesla, razen če bi bila aztegnjena da ne bi nit dihal, pa še to vprašanje.
Daj si jo na glavo pa se prisloni k steni. sem prepričan da prideš do lica če malo pritisneš?!, če pa padeš z 1,5 metra na tla pa orenk pritisneš in se ti hitro na glavi premakne za nekaj cm kar je dovolj da drajsaš po obrazu?!

Sicer pa saj vidiš-nos minimalno podrajsan,med nosom in ustnico pa orenk krasta. Kaj jo je naredilo mi ni jasno

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Poznam ta občutek, ker sem že izvedel podoben padec s kolesom, samo iz večje višine. Obraz je bil sicer v malo boljšem stanju, ker sem padel na humus, mi pa to vseeno ni preprečilo, da ne bi staknil pretresa in izgube spomina za 45 minut. Pa 3 dni opazovanja v bolnici. Zato sem se odločil in sem na tržišču za full face čelado. Bo vsaj glava cela, če bo že drugo šlo.
grin1.gif

Nisem želel zveneti obtožujoče, le zanimalo me je, ker grdo zgleda.
roza.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Jaz sem sepo minuti-ko sem odvil balanco in pobral stvari v košaro odpeljal naprej. Posldic v glavi nisem opazil, je pa res da mi kaka sekunda manjka.kako se je zasukala balanca mi ni jasno.
Če bi meter dlje "padel" bi se znašel na travi in najbrž ceneje odnesel.
je pa najbrž že čelada reševala glavo pri dveh prevalih čez havbo, pa rpi tistem 15 metrskem kotaljenju tudi najbrž

A bo res treba kolesarjenje opustiti, oziroma se preselit samo na rekreativno v hribe-gore in tam precej po pameti vozit...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Jaz sem vozil eno strmo zadevo v okolici Ljubljane. Taka fina suha zemljata potka, posejana s koreninami, strma ko hudič. Na koncu je bil en meter globok vsek na raven kolovoz in si moral tik pred koncem zaviti ostro desno. Takrat mi ni zneslo in sem šel naravnost. Kolega, ki me je gledal, je rekel, da sem balanco držal še, ko sem naredil preval čez in nato treščil na kolovoz z desno stranjo glave in desno ramo. Potem se pa ne spomnim tiste 3/4 ure, nato sem se počasi sestavil in sva se odpeljala domov.
bonk.gif