Krč

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Danes se mi je prvič zgodilo, da me je pričelo stiskat v meča. Sicer ni popolnoma zagrablo in je trajalo le par minut, tko da ni bilo potrebe po ustavljanju, vendar me vseeno zanima, kako se spopasti s krči. Sicer danes je bil problem zaradi mraza, kratkih hlač in kar fejst napora. Raztezanje, pritiskanje, magnezij, slisal sem celo, da se nekateri spikajo z buckami...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Najboljše je kondicija
smile-1.gif

Morda pomaga...

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Kondicija ni glavni vzrok po moje, bolj mraz. Zgleda bo treba nabavit tudi kaksne daljse stumfe za tek.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mraz? Potem bi vse grabili krči, folk bi se masovno zvijal.
Meni je še najbolj pomagal magnezij. Od takrat, ko ga jemljem po težjih naporih, nimam krčev. Pa vzemi kake dobre tablete, ne pa kake za en evro pakunga.
Pa na dobro raztegovanje ne pozabi, poglej si na yt kake vaje - calf muscles stretch.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Mraz za to, ker se je slo za 1000 nadmorske, pa na vrhu je zgleda mal pohladilo misice, ker je bilo kar mraz, rahlo snezilo
smile-1.gif
.
Magnezija prej ali po naporu, ker mene je krc grabil med tekom. Sicer pa, se danes me zateguje v desni nogi. Za to bi pomagal magnezij?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
knajpanje* po koncu treninga.

prejšen teden sem si zaležal vrat. dva dni skorja nisem mogel jest, tko je bolelo.
pol se spomnu na knajpanje in je v trnutko bilo za 90% boljš. zjutri sem še enkrat ponovil, čez dan je popolnoma minilo.
tudi pri vnetju pokostnice je full pomagalo.

*izmenično se polivaš z full vročo in mrzlo vodo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Hja, ne vem ce nima ravno veze z mrazom... z meci se mi je sicer to prvic zgodilo, sem pa imel poprej 2x izkusnje z bolecimi trebusnimi misicami, vedno zaradi mraza. Dokler misice delajo je vse ok, pol na vrhu k se ohladis pa je kriza. Ker recimo v tem primeru je sledil spust, pa meca ne delajo tolk, pol pa je bilo mal ravnine, kjer se je zacelo grabljenje v desni nogi. Jaz vseeno mislim, da ce bi imel recimo dolge hlace, bi bilo bolje. Vec kondicije pa tudi ne bi skodilo, da bi lahko konstantno drzal hiter tempo.
smile-1.gif