Kraja bakra kot poslovna priložnost

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Koliko pa je cena tone bakra? V članku sicer piše 2 toni izdelkov za 15.000€, samo ne vem ali je to sam material toliko vreden ali še izdelki.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
933
113
tu in tam
"poslovneži" so razširili področje poslovanja..pohvalno v teh kriznih časih
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.215
3.577
113
Marlbor
V teh primerih bi bilo treba zapret te firme, ki odkupujejo ukradeno robo. Kot si že omenil, pripeljejo nove žlebe, razrezane kipe, 500m električnih kablov. Itak, da je to vse pokradeno, oni pa vse odkupijo in zmeljejo.
bonk.gif

Če bi se policija spravila na te firme in jim odvzela ukradeno robo, bi se hitro red naredil in bi malo pazili od koga in predvsem kaj odkupujejo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.433
2.784
113
Lani so odkupovali baker po 3 Eur in nekaj za kg.
Firma ki je delala zlebove pa je prodajala izdelek po 5 in nekaj na kg, seveda plus delo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.618
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
menda morajo prodajalci že svojo davčno povedati, pa še kak podatek.
baje pa v avstriji ne komplicirajo pri odkupu take robe
1. Tega ne prodajo firmi podnevi
2. Robe ne dostavljajo na uradni deponiji firme
3. Vse skupaj se dela ponoci in gre veliko tudi cez mejo.

So pa okvircki zdej specializirani se na papir....cakam da zacnejo praznit se kontejnerje za bioloske odpadke

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A zastonj naredijo tisto, za kar Snaga računa?
Kul.
tongue-1.gif
Snaga s prodajo odpadnih surovin dobro zasluži, tako da sedaj odpadni papir varuje varnostna služba BBR Security.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
menda morajo prodajalci že svojo davčno povedati, pa še kak podatek.
baje pa v avstriji ne komplicirajo pri odkupu take robe

Točno tako, pa tudi na Madžarskem ne komplicirajo pri odkupu bakra, pa še oboji malo bolje plačajo kot pri nas.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Seveda sej zato pa kurijo nonstop kable okoli rakove jelse, da dobijo pretaljen baker, isto naredijo za zlebove itd

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V teh primerih bi bilo treba zapret te firme, ki odkupujejo ukradeno robo. Kot si že omenil, pripeljejo nove žlebe, razrezane kipe, 500m električnih kablov. Itak, da je to vse pokradeno, oni pa vse odkupijo in zmeljejo.
bonk.gif

Če bi se policija spravila na te firme in jim odvzela ukradeno robo, bi se hitro red naredil in bi malo pazili od koga in predvsem kaj odkupujejo.

Bi jih pa v .at vozli, pač 15€ stoška z nafto, pa še plačajo do 25% boljše.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Seveda sej zato pa kurijo nonstop kable okoli rakove jelse, da dobijo pretaljen baker, isto naredijo za zlebove itd

Dobolj je že, če se dobro razreže, talit nima smisla, preveč časa, preveč dela.

Firmam ki odkupujejo je vseeno od kod je roba, samo da je, in da se naredi evrak. Oni načeloma žlebov ipd. ne vzamejo
v lastno zaščito, da jih kaka inšpekcija ipd. ne oguli ali celo zapre dol.

Karkoli pa bomo naredli s temi firmami, slovenija je tako mala, da je z bilokaterega konca do meje 1 ura oz. 8€ stroška nafte v eno
smer, teh 16€ pa lahko vsak "požere". Madžar na oni strani samo štop znakov ne kupi, ostalo pa vse. Ti samo vozi, mi bomo pa
ti dinare našteli in je to to.

Se pa pri recimo pol tone bakra, aluminija ipd. takoj splača cuknit v .de, govorimo 150€ nafte in cestnin z vinjeto vred.

Imel sem 54 katalizatorjev, pretežno mercedes, HDI, mešetarji v slo so mi ponujali med 80-100€, švaba mi je za skoraj praznega
HDI-ja colal 100€, za polnega 190, zvezda je bla 220, ko sem potegnil črto, sem pri MWF-u naredil več kot jurja več, odštejem
100€ nafte, 30€ cestnin, sendviče, KFC kuro, spanje v poceni motelu, IMOT sejem + pivo, pa sem še kar mel 700 profe.

Tako da če kdo ve kam more peljat, (kar je načeloma zelo lahko v času interneta in da ma vsaka firma z enim zaposlenim web page),
pri nas sploh ni treba nič dilat in dohodnine plačevat....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
Maš pod www.strojnistvo.com pod rubriko mali oglasi cel kup ponudb za odkup odpadnih surovin!

Kak mesec nazaj so mel celo temo glede enga nateguna ki je odkupoval plačal pa ne....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
kats-i in ostalo se kupuje pri hrčkih, nato pa elitno v kuferamu (kamor jih gre cca 50) preprelje čez mejo. Pri nas je predrago kupovat ali
prodajat, plača se dost, proda se po malo, tako da treba it v zagreb ali še nižje in peljat v okolico minhna, govorimo 200 nafte in cestnin.

cca. 65 katsov se že splača gor peljat.

Tam kjer sem jaz dilal, so za mano uleteli francoski cigoti direkt nekje z okolice pariza, normalno so vsi "pričali", nova sprinterca podaljšana, ogromna prikolica, od oke 1000-1100 katsov. v dinarih okol 100k robe, nakradli so vrjetno malo, tako da so jih kupli,
recimo 60-65k stroška nakupa, kakorkoli obrnem so naredli 30k profe potamalem. Stroški nafte so tukaj neomembe vredni.

Sem med čakanjem na dengije govoril z modelom ki je čakal da se "prijavi", sem ga vprašal od kje pri PM dobi tolk katsov,
pa je rekel, da ima 5 zaposlenih, 5 kangujev in cele dneve se samo vozijo naokoli po šrot placih ipd. in kupujejo katse, baker,
aluminij idp.

Glede nato da je mel sprinterco za 30k in prikolico za kakih 10, in robe ki sem jo videl na lastne oči vredne vsaj 80k ni blo dvoma da bi lagal.

Nazadnje urejeno:

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Ne vem, mogoče slabo berem, a kaj za hudiča so kats-i?
Kako pa imajo Nemci? Verjetno ne moreš prodati na črno?
Zanimivi teli tvoji posli Malcom :D

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kable se kuri zato, ker je gol bakren drat vreden 3x tolk, kot če je še v izolaciji. Torej - kurijo izolacijo preč, ne pretaljujejo. Baker ima tališče kar visoko in bi pokuril več, da bi ga stajal, kot potem dobil za izplen. Plus tega ne moreš bakra staliti do čiste oblike.