Kraft drva - Artisanal Firewood

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
hahahah
hysterical-1.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Ja sej vidiš uno žensko k to kupi...pač, hipsterji so ugotovili da ta drva bolj grejejo....sej mogoče ne fizikalno, ti dajo pa nekaj več na spiritualni ravni.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vi ste zadaj, jaz sem že prvih 1.000 naročil prodal raznim članom Fidesa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Preden dokončno umrete od smeha. Gre za pripravo hrane in okusa, ki ga dobiš iz dima lesa. Twinman ima prav. Ravno zarad tega se v Sloveniji ne da nič narest, ker se vse, vsem, zdi brezveze. Znat je treba prodat.

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Les je lep in zasluži, da se ga obdeluje čimbolj ročnom orodjem tudi za drva....če je takole pripravljen je še lepši, če pač ne dojameš, ne dojameš. Kolikokrat sem mel že usmrajeno meso od olja z motorke. Raje sekira pa ročna žaga. Ko pa prvič rezgrebeš žerjavico iz takega kosa....je pa druga pesem.

Nazadnje urejeno:

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
KSZ: čakte samo malo..dejansko kdo verjame da je tole res?:D Mater, tko kot tista tema o miele pralnem stroju
hysterical-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Na prvo žogo je meni zgledal še kako res, ker se take zgodbe ponavad zgradijo okol marsikakega izdelka in se ga lahko lepo proda. Pri nas v Sloveniji, pa pač ne znamo rečt, da recimo na Pohorju raste najboljša bukev na svetu. Ravno zato pa izvažamo les za male pare v Avstrijo in kupujemo obdelanega nazaj za 10kratnik cene. Pa podobno je z marsičem.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne mi rečt, da ste sedaj razočarani, ker ne morete zavoja drv za 1.000$ kupit?

Pohorska drva, ročno žagana in božana - 500€ meter, povej koliko jih rabiš.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sem se že ustrašil, da bo šlo tole skozi. No, gre za dobro satiro v kateri je pa tudi kanček resnice za tistega, ki jo vidi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Vidiš tipično slovensko valjanje od smeha.

Kaj pa recimo divja češnja, žagana tako, da ni zraven olja od motorke, lepo obdelana da ne rabiš ravno rokavic ko nalagaš v žar, lično zapakirana in prodana nekomu, ki je za tak les pripravljen plačat.

Si se kdaj vprašal, kam je v Sloveniji izginila voda Juljiana? Če bi izvirala na avstrijski strani bi bila že leta eden večjih brendov flaširane vode. Pri nas je blo pa to brezveze.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Saj jo še vedno v prodajajo. Leclerc jo še vedno prodaja.

A niso bile neke mučke s to vodo? Po spominu je bila vpletena neka študentska organizacija, več se pa ne spomnim.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.023
113
Čudi me, da nekdo, ki zaničuje sodobno tehnologijo uporablja youtube in internet. V videu pa drva nalaga v avto, katerega izpušni plini se zarijejo v les in uničijo vse v njem.
Kupce je potrebno iskati potujoč peš s cizo robe.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Saj jo še vedno v prodajajo. Leclerc jo še vedno prodaja.

A niso bile neke mučke s to vodo? Po spominu je bila vpletena neka študentska organizacija, več se pa ne spomnim.

Hja... mučke so bile ja. Originalno podjetje ni dobilo koncesije ker očitno nekdo ni dobil kuverte, po tem je zadevo kupil študentski servis maribor, za tem se je polnilnica po hitrem postopku porušila. Zgleda so neki tržičani kupili TM "Juliana" in začeli iz svoje vrtine flaširat vodo, ki pa nima veze z vodo iz karavanškega tunela, ki se še naprej veselo zliva v Savo
rolleyes-1.gif

Vir: Juliana
Citat:
Izvirsko vodo JULIANO črpamo iz vodnega zajetja ROMIH 2/90, v Tržiču.