Sezona kostanja je na višku
Kakšni triki in nasveti?
Najprej ga sortiraš:
> veliki :
narežeš po izbočenem delu, najlažje je z olfa nožem,
za par ur namočiš (potem se lažje lupi, tisti, ki priplavajo na vrh so večinoma hin),
na ogenj, ponev z luknjami, bukova drva, lahko tudi oglje
> srednji: odvisno od osebne preference
> drobni: opereš in v lonec za kuhanje,
vodo odliješ in se lotiš še vročih
> odpad: (črviv, bolan...)
Vaši postopki
Kakšni triki in nasveti?
Najprej ga sortiraš:
> veliki :
narežeš po izbočenem delu, najlažje je z olfa nožem,
za par ur namočiš (potem se lažje lupi, tisti, ki priplavajo na vrh so večinoma hin),
na ogenj, ponev z luknjami, bukova drva, lahko tudi oglje
> srednji: odvisno od osebne preference
> drobni: opereš in v lonec za kuhanje,
vodo odliješ in se lotiš še vročih
> odpad: (črviv, bolan...)
Vaši postopki